Nogomet
67

Reprezentacija Irske stigla u BiH, sutra prva utakmica baraža protiv Zmajeva

Piše: D. B.
Robbie Keane (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentacija Irske je danas stigla u BiH, a u petak navečer će na stadionu Bilino Polje u Zenici odmjeriti snage sa reprezentacijom BiH u prvoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Irci su na Međunarodni aerodrom u Sarajevu stigli čarter letom iz Dublina, a potom su se autobusom i pod policijskom pratnjom zaputili u Zenicu, gdje će dočekati sutrašnju prvu utakmicu baraža za odlazak na EP u Francuskoj. Izjava za medije na aerodromu nije bilo, ali je za večeras zakazana press konferencija.

Reprezentacija Irske će na stadionu Bilino Polje večeras obaviti posljednji trening prije utakmice protiv BiH, koji počinje u 19:30 sati.

Selektor reprezentacije Irske Martin O'Neill ima velikih problema s povredama, pa su se na skraćenom spisku za dvomeč protiv BiH našli David Forde, Stephen Henderson, Darren Randolph, Rob Elliot, Richard Keogh, Marc Wilson, Seamus Coleman, Cyrus Christie, John O'Shea, Alex Pearce, Shane Duffy, Ciaran Clark, Paul McShane, Stephen Ward, Robbie Brady, James McCarthy, Jeff Hendrick, Darron Gibson, Harry Arter, Glenn Whelan, Aiden McGeady, James McClean, Alan Judge, David Meyler, Jonathan Walters, Wes Hoolahan, Robbie Keane, Shane Long, Daryl Murphy i Kevin Doyle.

Treba reći da su za prvu utakmicu suspendovani Jonathan Walters i John O'Shea, a zbog povrede neće biti golmana Shayja Givena. Povrijedio se i Keiren Westwood, umjesto kojeg je pozvan golman Charlton Athletica Stephen Henderson.

Također, zbog povrede u prvoj utakmici neće igrati ni Shane Long, koji se oporavlja u Southamptonu. On bi mogao biti na raspolaganju O'Neillu u ponedjeljak, kada se na stadionu Aviva u Dublinu igra revanš.

Podsjetimo, sutrašnja utakmica na Bilinom Polju počinje u 20:45 sati.