Nogomet
56

Posljednji trening reprezentacije BiH u Zmajevom gnijezdu prije duela s Irskom

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je večeras u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" obavila posljednji trening prije sutrašnje prve utakmice baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koju igra protiv reprezentacije Irske.

Na treningu našeg tima se moglo vidjeti da u reprezentaciji vlada sjajna atmosfera. Reprezentativci su bili posvećeni ozbiljnom radu dok im je selektor Mehmed Baždarević davao neke od posljednjih uputa uoči sutrašnje utakmice, koja se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.

Popularni Meša na raspolaganju ima sve igrače osim suspendovanog Muhameda Bešića, koji je večeras trenirao sa ostatkom ekipe.

Nogometna reprezentacija Irske večeras je trenirala na stadionu Bilino Polje u Zenici, gdje će biti gost reprezentaciji BiH u sutrašnjoj prvoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Večerašnji trening Irske je bio otvoren za medije 15 minuta, a u tom periodu se nije moglo vidjeti šta spremaju za susret sa Zmajevima. Ozbiljan rad je počeo nakon što su novinari napustili stadion.

Ono što je poznato je da selektor reprezentacije Irske Martin O'Neill ne može računati na nekoliko važnih igrača.

Za prvu utakmicu suspendovani su Jonathan Walters i John O'Shea, a zbog povrede neće biti golmana Shayja Givena. Povrijedio se i Keiren Westwood, umjesto kojeg je naknadno pozvan golman Charlton Athletica Stephen Henderson. Zbog povrede u prvoj utakmici neće igrati ni Shane Long, koji se oporavlja u Southamptonu. On bi mogao biti na raspolaganju O'Neillu u ponedjeljak, kada se na stadionu Aviva u Dablinu igra revanš. Iz igre ispada i vezni igrač Hull Cityja David Meyler.

Utakmica BiH - Irska se igra u petak navečer na Bilinom Polju u Zenici s početkom u 20:45 sati.