Kvalifikacije za SP
78

Reprezentacija BiH spremna za duel u Talinu: Vranješ otpao zbog povrede

Klix.ba
Trening u Talinu (Foto: NSBiH)
Trening u Talinu (Foto: NSBiH)
Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević i golman Asmir Begović su na službenoj press konferenciji našeg tima koja je večeras održana na A.Le Coq Areni u Talinu govorili o predstojećoj utakmici sa Estonijom.

Baždarević očekuje da ekipa pruži maksimum u posljednjem kvalifikacionom meču u ovom ciklusu.

"Iako smo i Estonci i mi ostali bez šansi da se kvalifikujemo za baraž nama je ova utakmica izuzetno važna. Siguran sam da će i protivnik, kao i mi dati sve od sebe da pružimo dobru utakmicu i da na najbolji način završimo ovaj kvalifikacioni ciklus. Uložit ćemo posljednji atom snage za povoljan rezultat", kaže Baždarević.

Selektor o zdravstvenom biltenu kaže:

"Ognjen Vranješ je povrijeđen i neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Nadam se da će ostali igrači biti spremni. Tražićemo najbolji sastav. Igrat će oni koji su najodmorniji i najsvježiji. Na teren će izaći onih 11 igrača koji su u ovom trenutku najspremniji i koji će zdravstveno i fudbalski biti u punom kapacitetu kako bismo ostvarili povoljan rezultat", kaže selektor BiH.

Mehmed Baždarević izuzetno cijeni narednog protivnika.

"Estonija je dobra reprezentacija koja iz godine u godinu napreduje. Imam visoko mišljenje o njima. To je zemlja u kojoj se dobro radi i ja im želim da se u budućnosti nađu na velikom takmičenju".

Za kraj selektor je otkrio šta mu je Eden Hazard rekao nakon utakmice BiH - Belgija.

"Hazard mi je rekao da mu je žao što smo imali toliko pehova u kvalifikacijama i da smo zaslužili da idemo u baraž", rekao je Meša.

Asmir Begović je izjavio:

"Svaki nastup za reprezentaciju je veoma bitan za igrače, stručni štab i Savez. Želimo da završimo kvalifikacije na najbolji način, da popravimo atmosferu i skupimo bodove koji će nam značiti za Ligu nacija naredne sezone", rekao je Begović.

Izabranici Mehmeda Baždarevića su večeras odradili i trening, a susret sa Estonijom na programu je sutra u 20:45 sati na A. Le Coq Areni.