Nogomet
11

Remi Liverpoola i Chelseaja na Anfieldu, slavlje Sunderlanda rastužilo Newcastle i Norwich

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U zaostaloj utakmici 30. kola Premiershipa Chelsea i Liverpool su na Anfieldu odigrali neriješeno (1:1).

Hazard je u 32. minuti fenomenalnim pogotkom doveo Plavce u vodstvo. Preporođeni Belgijanac je napravio slalom kroz odbranu Redsa, nanizao nekoliko igrača i savladao Mignoleta.

Ipak, Liverpool je uspio izjednačiti u finišu meča. Trener Redsa Jurgen Klopp na teren je poslao Bentekea u 75. minuti, a ovaj se odužio pogotkom u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Ovim remijem Liverpool će kroz prvenstvo jako teško izboriti plasman u Evropsku ligu naredne sezone Za to mu treba pobjeda nad West Bromwichom u posljednjem kolu, te kiksevi Southamtopna i West Hama. Međutim, ako Redsi osvoje Evropsku ligu za koju se bore sa Sevillom (18. maj), time će osigurati Ligu prvaka naredne sezone.

Sunderland je pobjedom nad Evertonom (3:0) izborio opstanak u ligi tako da je na stadionu Svjetlosti veliko slavlje. Strijelci za tim Sama Allardycea bili su Van Aanholt (38') i Kone (42', 55'). Bh. reprezentativac Muhamed Bešić nije ulazio u igru s klupe rezervnih igrača Evertona.

Norwich je golovima Redmonda (15'), Mbokanija (18', 57') i Cathcarta (autogol 37') pobijedio Watford (4:2) za koji su pogađali Deeney (11') i Ighalo (51'), ali to nije pomoglo Kanarincima da ostanu u ligi, jer je Sunderland slavio. Pored Norwicha, Premiership napušta i Newcastle kojeg s klupe predvodi Rafael Benitez.

Tabela: