Nogomet
10

Remi Italije i Hrvatske, Malta otkinula bod u Bugarskoj

Piše: A.D.
(Foto: EPA)
Osim meča u Haifi večeras su na program bila još četiri utakmice kvalifikacija za EURO, od kojih je svakako najzanimljivija bila ona između Italije i Hrvatske.

Turska je konačno upisala pobjedu, i to protiv Kazahstana rezultatom 3:1. Junak utakmice bio je Yilmaz koji je postigao dva pogotka. Trijumf je u finišu meča potvrdio Aziz, a konačnih 3:1 postavio je Smakov iz penala. U istoj grupi večeras su igrali Češka Republika i Island, a radovali su se domaćini koji su trijumfovali 2:1. Sigurdsson je goste doveo u vodstvo u ranoj fazi utakmice, a preokret su kreirali Kaderbek i Halldorsson koji je postigao autogol.

Tabela: Češka Republika 12 Island 9 Holandija 6 Turska 4 Latvija 2 Kazahstan 1

Novo u nizu iznenađenja koja su se dogodila ovog vikenda priredila je Malta koja je otkinula bod u Bugarskoj. Bilo je 1:1, Galabinov je bio strijelac za Bugare, a veliki bod gostima donio je Failla iz penala. Imali su nešto kasnije penal i Bugari, ali je Popov bio neprecizan.

U derbiju ove grupe Italija i Hrvatska su remizirali 1:1. Candreva je Azzurrima donio prednost nakon 11 minuta, a samo četiri minute kasnije izjednačio je Perišić.

Meč je petnaest minuta do kraja prekinut zbog bakljade hrvatskih navijača. Prekid je trajao oko deset minuta, nakon čega su se igrači obje reprezentacije vratili na teren.

Tabela: Hrvatska 10 Italija 10 Norveška 9 Bugarska 4 Malta 1

Azerbejdžan 0