Nogomet
78

Rekonstrukcija nove zgrade Nogometnog saveza BiH počinje naredne godine

Piše: E. S. H.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Iako je ranije najavljivano da će administracija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u drugoj polovini ove godine preseliti u prostorije nove, renovirane zgrade, to se ipak neće desiti. Radovi na adaptaciji i rekonstrukciji zgrade koja se nalazi na Alipašinom Polju u Sarajevu još nisu ni počeli, a nije izabran ni izvođač radova.

"Radovi nisu počeli zbog dužeg postupka prikupljanja veoma obimne, a neophodne dokumentacije za raspisivanje javnog tendera", kazali su nam iz Nogometnog saveza.

Podsjećamo, objekat koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH i koji se nalazi u sklopu zgrade sarajevske Općine Novi Grad kupljen je putem sudske prodaje na javnoj licitaciji. Nova poslovna zgrada je površine 5.900 metara kvadratnih.

Bilo je predviđeno da javni tender za izvođača radova bude raspisan u martu ove godine, ali se i s tim kasnilo.

"Tender je objavljen u sredstvima informisanja u oktobru 2016. i bit će zatvoren 17. novembra, nakon čega će biti izabrana najpovoljnija ponuda za izvođenje radova", kazali su nam u Nogometnom savezu.

Nakon provedene procedure počet će konkretni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji nove poslovne zgrade Saveza.

Početak radova očekuje se u prvom kvartalu naredne godine, a završetak zavisi od dinamike radova koja će biti naknadno definisana.

Iz Saveza su kazali i da će vrijednost radova biti poznata kada bude izabran izvođač.