Žali što ga nije doveo
0

Redknapp: 27 miliona je premalo novca za Džeku

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: SkyNews)
Harry Redknapp (Foto: SkyNews)
Između brojnih pohvala koje svakodnevno sipa na račun svojih nogometaša, ponajviše Luke Modrića, menadžer Tottenhama bacio je oko i u suparnikovo dvorište. Pod povećalom mu se našao bh. napadač Manchester Cityja Edin Džeko.

Ljubomorno je Redknapp priznao da bi volio da je on uspio dovesti Džeku iz Wolfsburga. Tvrdi, međutim, da mu se 27 miliona funti, koliko je City navodno platio njemačkom klubu, čini premalo.

"Svi govore o Džeki, a ako je tako dobar kao što svi govore, onda se čini prilično jeftinim, zar ne", upitao se Redknapp.

"Razgovarao sam sa Steveom McClarenom koji mi je rekao da je Džeko fantastičan. Razgovarao sam s Markom van Bommelom koji tvrdi da je Džeko klasa za sebe. Vidio sam i Jensa Lehmanmna koji kaže da je Džeko bio uvjerljivo najbolji napadač u Njemačkoj. Odjednom se 27 miliona čini jeftinom cijenom za njega", dodaje menadžer Spursa.

Redknapp je priznao da je svojevremeno i sam htio kupiti Džeku, ali je Wolfsburg za njega tražio 50 miliona funti.

"Bio nam je preskup, a sada se odjednom čini jeftinim. Osamdeset miliona funti za Ronalda nije skupo, zar ne? Pa, koliko onda vrijedi Messi - milijardu?", retorički se na kraju upitao Redknapp u svom neobičnom izlaganju.