Daily Mail
0

Transfer Džeke zapeo na dogovoru oko plate

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Daily Mail u nedjelju pod oznakom "ekskluzivno" donosi informaciju kako je predsjednik Manchester Cityja Khaldoon Al Mubarak lično intervenirao kako bi pokušao spasiti od propasti transfer Edina Džeke na Otok.

Engleski tabloid navodi kako je City sve dogovorio s Džekinim klubom Wolfsburgom koji bi trebao dobiti odštetu od 30 miliona funti, ali su zapeli pregovori s našim reprezentativcem. Sporna je, navodno, plata još uvijek aktuelnog Wolfsburgovog napadača. Izvršni direktor Cityja nije mu htio ponuditi više od 125.000 funti sedmično, ali Džeko je insistirao na 180.000 funti, zaprijetivši da će do ljeta ostati u sadašnjem klubu.

Na to je, piše Daily Mail, reagirao Al Mubarak i u novogodišnjoj noći ponudio Džeki nove uvjete, povećavši mu pritom sedmičnu plaću na 150.000 funti. Odgovor 24-godišnjeg strijelca se i dalje čeka, a Wolfsburg je, podsjetimo, u subotu objavio kako će Džeko putovati s klubom na pripreme u Španiju.

U međuvremenu je i trener "vukova" Steve McClaren poručio Cityju kako neće pogriješiti ukoliko potroši koju funtu više na sjajnog nogometaša.

"Nema sumnje da bi City dobio vrhunskog igrača. Mislim da Džeko trenutno spada među najbolje nogometaše u Evropi", prenosi McClarenovu izjavu Daily Mail.