Novogodišnje sniženje
0

Edin Džeko prelazi u Manchester City za 31 milion eura

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Informacija o našem reprezentativcu Edinu Džeki ne prestaju stizati iz Velike Britanije, a najnovija vijest, koju je objavio Th Sun, govori da je Manchester City dogovorio prelazak najboljeg strijelca Wolfsburga za 31 miliona eura, što je znatno niže od prethodnih špekulacija, ali i cifre koju su "vukovi" zahtijevali.

U Manchester Cityju se nadaju da će bh. reprezentativac postati njihov igrač do kraja sedmice. Prema navodima The Suna, predstavnici tima sa Eastlandsa dogovorili su se sa Wolfsburgom tokom vikenda i sada je ostalo još pitanje dogovora oko plate.

Čelnici Cityja Džeki će ponuditi petogodišnji ugovor vrijedan oko 120 hiljada eura sedmično i više ne očekuju nikakve prepreke u konačnom prelasku Džeke u njihove redove.

S obzirom da City igra protiv Arsenala u srijedu, a u toku su novogodišnji praznici, britanski tabloid ne očekuje finalizaciju transfera do kraja sedmice pa Džeko vjerovatno neće imati pravo nastupa ni za naredni vikend, u susretu FA Cupa sa Leicesterom.

Očekuje se da Džeko debituje u domaćem susretu protiv Wolvesa, 15. januara.

Wolfsburg je tokom pregovora sa svim zainteresovanim klubovima insistirao na cijeni od 45 miliona eura pa se čini da čelnici Cityja uspjeli napraviti dobar posao, potpisavši ugovor vrijedan 31 milion eura, koji će vjerovatno uključivati i bonuse.

Džeko se nakon kašnjenja na odlazak na pripreme zbog magle na Aerodromu u Sarajevu, priključio svojim saigračima iz Wolfsburga na pripremama u Španiji.