Nogomet
0

Šeik nudi 35 miliona za Džeku, Džeki muka što ga mediji sele

Totalsport
Šeik Mansour bin Zayed al-Nahyan
Šeik Mansour bin Zayed al-Nahyan
I sam Edin Džeko, 24-godišnji bosanskohercegovački nogometaš na radu u Wolfsburgu, je priznao da mu je muka svakodnevno čitati o silnim kombinacijama vezanima za njegovu budućnost.

Međutim, svjetskim medijima je to privlačna tema, pogotovo iz aspekta jer je u pitanju trenutno ponajbolji svjetski napadač. Ovom prilikom njemački Bild donosi i konkretnu priču, a ona glasi da će iz Manchester Cityja poslati službenu ponudu za najboljeg strijelca Wolfsburga. Ona glasi - 35 miliona eura.

Šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, jedan iz vlasničke porodice ovog engleskog Premierligaša, je odmah ponudio 30 miliona eura, uz dodatnih pet koje će dobiti Wolfsburg ukoliko City na kraju ove sezone izbori plasman u Ligu prvaka (jedno od četiri vodeća mjesta engleskog Premiershipa).

Čak i na ove navode koji će uskoro postati službeni, kada Wolfsburg dobije adresiranu poruku iz Cityja, direktor njemačkog kluba Dieter Hoeneß nije reagovao sa zanimanjem.

"Počinje prijelazni rok i spremili smo se za nove špekulacije. No, objavili smo da sigurno neće biti promjena oko Džeke do kraja ove sezone", rekao je Hoeneß.

Pitanje je hoće li u Wolfsburgu ostati hladnokrvni i kada uistinu vide "crno na bijelo" 35 miliona eura.