Nevjerovatno
6

Realova pobjeda u sjeni Hazardovog promašaja karijere, Zidane nije zabrinut

K. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Francuski trener Zinedine Zidane stao je u odbranu Edena Hazarda nakon što je napadač Real Madrida promašio u velikoj šansi protiv Galatasaraya u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Hazard je u Turskoj napravio jedan od najvećih, ako ne i najveći promašaj u karijeri, kada je neometan sa svega nekoliko metara uspio promašiti prazan gol.

Zidane je nakon meča rekao da ga ne brine previše taj promašaj.

"Ne brine me previše Hazardova forma, kao ni promašaj u ovom meču. Eden igra sve bolje i bolje, siguran sam da će još više napredovati i najvažnije je da ulazi u šanse, jer će ih u budućnosti sigurno realizovati", objasnio je Zidane.

Nakon toga, francuski stručnjak imao je samo riječi hvale za belgijskog golmana Thibauta Courtoisa koji je protiv Galatasarayja imao nekoliko sjajnih odbrana.

"Tibo nas je spasio u prvom poluvremenu, sretni smo zbog njega, ali i čitavog tima. Bio mu je potreban jedan ovakav meč gdje će imati neke ključne odbrane, donio nam je tri boda i zaista smo sretni. Kada izgubimo, uvijek ima mnogo kritika, što ja i razumijem, a večeras smo pokazali karakter i zaslužili smo tri boda", kazao je Zidane.

Real je pobjedom u Turskoj znatno popravio svoju situaciju na tabeli i sada se nalaze na drugom mjestu grupe sa četiri osvojena boda, dok PSG na prvom mjestu ima maksimalnih devet bodova.