Mat u tri poteza
64

Realova akcija oduševila Ivkovića, najavio je i u Premijer ligi: Svaka čast onom ko je ovo izmislio

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Trener Borca Tomislav Ivković bio je posebno impresioniran akcijom nogometaša Real Madrida u prvom napadu drugog poluvremena kada Brazilac Vinicius nije iskoristio kolosalnu šansu za svoj tim.

U trenutku kada je arbitar Daniele Orsato iz Italije svirao početak drugog poluvremena i to pri rezultatu 0:0, nogometaši Reala su fantastičnom i jednostavnom akcijom došli u kolosalnu šansu za vodstvo.

Nakon duge lopte Kroosa koja je izbacila čitavu ekipu Manchester Cityja iz igre, Carvajal je ubacio za Viniciusa Juniora, no Brazilac se nije proslavio u realizaciji i šutirao je pored gola.

Ipak, ta akcija nije prošla nezapaženo kod trenera Borac koji je u analizi za HRT posebno pohvalio ovaj detalj iz utakmice, ali je i rekao kako će i njegovi igrači pokušati nešto slično.

"Ovo je savršenstvo. Ovo nisam vidio nikada, ovako ću probati nekog prevariti tamo u prvenstvu. Izveli su uigranu akciju. Ko je to izmislio, svaka mu čast, bio to trener ili analitičar. Imali su stopostotnu šansu, utakmica se mogla prelomiti u tri poteza", rekao je Ivković.

U analizi utakmice, Ivković je rekao da je Real još jednom pokazao kako je tim koji se nikada ne smije otpisati i da gotovo nikada "nisu mrtvi".

Ivković je posebno pohvalio trenera Reala Carla Ancelottija rekavši kako je prenio svoju igračku inteligenciju i u trenersku karijeru i da u njegovom odnosu s igračima postoji "nešto između".