Dobra vijest za Dijamanta
50

Real sprema senzacionalan transfer i dovodi Džekinog najvećeg rivala iz Turske

D. P.
Icardi blista u dresu Galatasaraya (Foto: EPA-EFE)
Icardi blista u dresu Galatasaraya (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid ove sezone muku muči s napadačkim opcijama, a pobjede ekipi donose veznjaci i igrači iz drugih linija terena, no to bi u drugom dijelu sezone mogao promijeniti Mauro Icardi.

Upravo to ekskluzivno je prenio španski Radio Marca koji navodi da će Real Madrid u januarskom prijelaznom roku krenuti po iskusnog Argentinca koji i dalje briljira, a posebno ove sezone u redovima turskog Galatasaraya.

Kada je prešao iz Paris Saint Germaina u Galatasaray u ljeto 2022. godine, činilo se da Icardi zauvijek odlazi iz najelitnijeg svjetskog nogometa. Ipak, dobre igre za Galatasaray, kojeg je i sam vratio u Ligu prvaka, mogle bi mu donijeti transfer života.

Marca navodi da će Real krenuti po njega i tako dodati novu opciju jer sam Joselu ne može iznijeti cijelu sezonu u Kraljevskom klubu kao pravi napadač. Također, navodi se da je Real spremio ponudu od osam miliona godišnje plate uz dodatni milion bonusa.

Trenutna tržišna vrijednost nekadašnjeg argentinskog reprezentativca je 20 miliona eura, a važeći ugovor s istanbulskim klubom ima do 2026. godine. Nije poznato koliko bi Galatasaray tražio novca za njegove usluge, ali je sigurno da bi prevagnula želja igrača da zaigra za Real Madrid.

Ta vijest vjerovatno bi obradovala i našeg Edina Džeku jer je Icardi najozbiljniji rival u borbi za najboljeg strijelca turske Superlige. Upravo Džeko i Icardi dijele prvo mjesto liste strijelaca s po 12 golova u ovoj sezoni i eventualni odlazak Icardija na polusezoni otvorio bi put Dijamantu do novog prestižnog priznanja u karijeri.