Obnova ekipe
10

Real prvi u redu za potpis Eriksena, čak i ako Tottenham osvoji Ligu prvaka

Klix.ba
Christian Eriksen (Foto: EPA-EFE)
Christian Eriksen (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid je favorit za korištenje usluga Christiana Eriksena, čak i ako Tottenham osvoji Ligu prvaka ove sezone, piše španski AS.

Realovi čelnici očajnički žele obnoviti ekipu s nekim novim licima nakon užasne sezone. Zinedine Zidane je obećao promjene i Eriksen je igrač koji je na vrhu liste želja.

Španski gigant će navodno biti prvi u redu za dovođenje ofanzivnog veznjaka, čak i ako Spursi osvoje Ligu prvaka. Daniel Levy je iznimno težak pregovarač, ali je u slabijoj poziciju u odnosu na one u kojima je bio s Garethom Baleom i Lukom Modrićem.

Eriksenov ugovor ističe 2020. godine i veznjak još nije produžio ugovor s Tottenhamom. Dok Levy traži astronomsko obeštećenje za svog igrača, možda će biti primoran prodati Eriksena prije nego što napusti klub besplatno.

Spursi su u međuvremenu napravili novi stadion, što je finansijski dosta koštalo.Tottenham nije kupio nijednog igrača prošlog ljeta, a iako drže Kanea i Dele Allija, Eriksenov slučaj je drugačiji.

Podsjetimo, sa osam golova i 17 asistencija u svim takmičenjima, Eriksen igra klučnu ulogu u sredini Spursa, odmah iza Harryja Kanea. Ofanzivni veznjak (27) je srce Pochettinove ekipe sa svojom sposbnošću da pronađe saigrače svojim preciznim pasovima i kreiranjem prostora za napadače.