Zvanično
201

Real potvrdio: Karim Benzema više neće biti član madridskog kluba

D. P.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Real Madrid zvanično je potvrdio odlazak najboljeg igrača svijeta za prošlu sezonu, Karima Benzeme, koji neće produžiti saradnju s Madriđanima nakon 14 briljantnih godina u dresu kraljevskog kluba.
Posljednjih dana mnogo se piše o odlasku Benzeme iz Reala. Iako je sam poručio na Instagramu kako su to medijska nagađanja, na kraju se ispostavilo da napušta Real.

Osvajač Zlatne lopte napušta klub, zvanično je potvrdio Real jutros. Vijest stiže nakon što je Francuz dobio enormnu ponudu iz Saudijske Arabije od 100 miliona eura po sezoni.

"Real Madrid i naš kapiten Karim Benzema dogovorili su se prekinuti njegovu briljantnu i nezaboravnu fazu igranja za naš klub. Real želi iskazati svoju zahvalnost i naklonost onome ko je već jedna od naših najvećih legendi", saopćeno je iz madridskog kluba.

Benzema je stigao u Madrid 2009. godine sa samo 21 godinom i postao je ključni napadač kluba u više od decenije unutar jedne od najslavnijih era madridskog kluba. Tokom tih 14 godina osvojio je 25 trofeja, od čega pet Liga prvaka.

Trenutačni osvajač Zlatne lopte najvjerovatnije će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Nakon 647 utakmica za Real i 353 pogotka, prihvatit će ponudu iz Azije i tamo bi trebao imati nevjerovatan ugovor od 100 miliona eura po sezoni od Al-Ittihada.

Kada je u pitanju njegov nasljednik, sve više se priča o Harryju Kaneu. O sjajnom kapitenu reprezentacije Engleske govorio je i trener Carlo Ancelotti sinoć na konferenciji za medije te je poručio kako mu se desetka Tottenhama i više nego dopada.

Benzema će posljednji meč u dresu Reala odigrati danas protiv Athletica iz Bilbaa u 38. kolu španske La Lige. Bit će to prilika da Santiago Bernabeu velikim ovacijama isprati jednog od najvećih igrača koji su igrali na tom stadionu.