Liga prvaka
0

VIDEO / Real pobijedio CSKA iz Moskve i plasirao se u četvrtfinale

Sarajevo-x.com
S utakmice Real Madrid-CSKA Moskva (Foto: AFP)
S utakmice Real Madrid-CSKA Moskva (Foto: AFP)
Real Madrid savladao je večeras na svom stadionu Santiago Bernabeu ekipu CSKA iz Moskve rezultatom 4:1 i osigurao prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Utakmicu na svom stadionu Santiago Bernabeu Madriđani su počeli oštro. Prvu priliku su imali već u 4. minuti, no pomoćni sudac je svirao zaleđe Cristianu Ronaldu.

Odličnu priliku za CSKA bilježimo u 8. minuti. Doumbia je utrčao u kazneni prostor nakon što je primio dugo dodavanje, ali njegov udarac otišao je preko gola. Real je uzvratio na drugoj strani, Ronaldo je s lijevog vrha kaznenog prostora pucao u bliži ugao, ali je gostujući golman bio na mjestu.

Lijepa akcija Reala u 26. minuti završila je golom u mreži Moskovljana. Higuain je pogodio sa desetak metara na asistenciju Kake.

Pred kraj prvog poluvremena cijeli vezni red Reala bio je pred gostujućim golom, ali se na pauzu otišlo rezultatom 1:0.

Real je dobro počeo i drugi dio susreta. U 55. minuti Cristiano Ronaldo povećava rezultat na 2:0, a 15 minuta kasnije Benzema iz okreta sa 15-ak metara pogađa za 3:0.

U 77. minuti fantastičnim udarcem s vrha šesnaesterca Tošić je pogodio rašlje, Casillas je bio nemoćan i Moskovljani su smanjili na 3:1.

Real je u sudijskoj nadoknadi postigao konačnih 4:1. Strijelac je još jednom bio Cristiano Ronaldo.


szólj hozzá: Real Madrid CSKA 3:0 Benzema

Liga prvaka, osmina finala:

Real Madrid-CSKA Moskva 4:1