Madridski okršaj
195

Real Madrid zakazao finale Lige prvaka s Juventusom, Atletico slavio pirovu pobjedu

Piše: N. K.
(Foto: EPA)
Nogometaši Atletica pobijedili su u Madridu u revanšu polufinala Lige prvaka ekipu Reala rezultatom 2:1, ali Kraljevi su s ukupnim rezultatom 4:2 plasirali u veliko finale.

Prošle sedmice Real je potpuno nadigrao rivala i došao do ogromne prednosti za koju su mnogi prije večerašnjeg meča znali da će teško ispustiti na Calderonu.

Ipak, žestoko je krenulo od samog početka jer je na semaforu nakon samo 16 minuta igre stajalo 2:0 za Atletico.

Prvo se Niguez izborio za prostor i snažno pucao glavom pa golman Navas nije imao šansi da spriječi vodstvo Jorgandžija.

Samo tri minute kasnije sudija Cakir vidio je da je Varane podmetnuo nogu i odmah svirao penal za Atletico. Griezmann je riskirao i pucao po sredini. Navas se odlučio baciti u strani te je bio nemoćan da spriječi povećanje prednosti domaćih na 2:0.

Pred odlazak na odmor razigrao se Real. U 42. minuti Kroos je bio u dobroj poziciji za šut u petercu te je pucao iz prve, ali je golman Oblak čudesno odbranio.

Međutim, spasa mu nije bilo tri minute kasnije. Isco je poslao odbijenu loptu u gol nakon što je dospjela do njega za 2:1.

Sredinom drugog poluvremena imao je Atletico dvije velike prilike da uvećaju prednost. Prvo je Carrasco išao cik-cak i opalio u desnu stranu gola, ali je Navas odlično odbranio.

Potom je Gameiro skočio visoko na odbijenu loptu i pucao glavom po sredini gola. Na njegovu nesreću, Navas je pokazao odličan refleks i odbranio mu šut.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata pa su u Realu počeli slaviti prolazak u finale Lige prvaka protiv Juventusa, koje je na programu 3. juna.