Sjajan čuvar mreže
9

Real Madrid u januaru dovodi mladog golmana Kepu Arrizabalagu

Klix.ba
Kepa Arrizabalaga (Foto: EPA-EFE)
Kepa Arrizabalaga (Foto: EPA-EFE)
Čelnici Real Madrida se nadaju da će ojačati svoj tim već u januaru, kada namjeravaju dovesti mladog golmana Kepu Arrizabalagu iz Athletica.

Predsjednik Reala Florentino Perez je donio odluku da dovede Kepu u klub ove zime, pa bi ovaj mladi golman trebao postati prvo pojačanje Kraljeva. Njegov aktuelni ugovor s Athletic Bilbaom ističe 30. juna, a Real je spreman u januaru aktivirati klauzulu u njegovom ugovoru vrijednu 20 miliona eura.

Real želi osigurati dovođenje golmana umjesto da čeka ljeto i rizikuje da ga izgubi.

Dvadesettrogodišnji Kepa je odličan golman te se vjeruje kako će vremenom biti sve bolji. On će najvjerovatnije biti dio reprezentacije Španije, koju će selektor Julen Lopetegui voditi na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Golman Keylor Navas je sjajan u Realu, ali ima 30 godina, pa čelnici madridskog kluba ne računaju na njega kada su u pitanju dugoročni planovi.

Međutim, zbog povrede skočnog zgloba će Kepa odsustvovati s terena te neće nastupiti protiv Reala u subotu. Nekoliko ponuda aktuelnog kluba nije prihvatio, a nakon 1. januara će moći pregovarati s drugim klubovima. Zbog toga se Realu žuri da "završi" transfer.