Nogomet
1

Real Madrid rekordom do finala Kupa kralja

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Real Madrid je u utorak navečer izborio finale španskog nogometnog Kupa kralja slavivši i u uzvratnoj utakmici polufinala protiv gradskog rivala Atletico Madrida.

Real je na Vicente Calderonu upisao pobjedu 2-0, te je sa sveukupnih 5-0 prošao u finale, gdje će vjerojatno dočekati Barcelonu. Real je pritom postao tek treća ekipa u historiji Kupa kralja, koja je do finala dogurala bez primljenog pogotka! Prethodno su to uspjeli postići Barcelona (1912.) i Athletic Bilbao (1916.).

Zanimljivo, nominalno rezervni golman Real Madrida, Iker Casillas, je ponajviše zaslužan za ovaj uspjeh Kraljevskog kluba. Podsjetimo, Casillas već drugu godinu zaredom nije prvi golman u Primeri (Diego Loepz), no trener Carlo Ancelotti ga koristi za susrete Lige prvaka i Kupa kralja.

U osam utakmica Kupa kralja Casillas nije nijednom morao vaditi loptu iz vlastite mreže, dok je u šest susreta Lige prvaka to morao činiti pet puta, ali je Real bez ikakvih problema prošao skupinu kao najbolja ekipa.

Zanimljivo, Casillas je u karijeri branio 26 puta protiv Atletico Madrida u svim takmičenjima, a Real pritom nije upisao nijedan poraz! Kraljevski klub je slavio u 20 utakmica, dok je šest završilo remijem.