Odigrani svi susreti
8

Real Madrid razbio Galatasaray, Atalanta "otkinula" bod Građanima

F. Z.
Real Madrid - Galatasaray (Foto: AFP)
Real Madrid - Galatasaray (Foto: AFP)
Odigrani su svi susreti četvrtog kola Lige prvaka, a Real Madrid je večeras upisao i drugu pobjedu ove sezone u najjačem evropskom nogometnom takmičenju.

Opet su Kraljevi bili bolji od turskog Galatasaraya, a ekipa iz Istanbula doživjela je katastrofu. Madriđani su slavili rezultatom 6:0.

Grupa A

Real Madrid je u grupi A na svom terenu dočekao turski Galatasaray. Domaćin je do vodstva došao u četvrtoj minuti susreta, a strijelac je bio Rodrygo nakon asistencije Marcela. Brazilska veza opet je proradila tri minute kasnije. Marcelo je opet asistent, a Rodrygo postiže svoj drugi pogodak na susretu.

Do trećeg gola Real je stigao u 14. minuti susreta. Precizan s bijele tačke bio je Sergio Ramos. U samom finišu prvog poluvremena novi pogodak Madriđana. Ovaj put Rodrygo je asistent, a strijelac za Kraljeve je Karim Benzema. Francuski napadač je svoj drugi, a Realov peti pogodak postigao u 81. minuti susreta. Rodrygo je svoj treći pogodak na utakmici postigao u sudijskoj nadoknadi za pobjedu Reala rezultatom 6:0.

U drugom susretu ove grupe PSG je na Parku prinčeva dočekao Club Brugge. Domaćin je do vodstva došao u 22. minuti susreta. Svoj četvrti pogodak u Ligi prvaka ove sezone postigao je Mauro Icardi nakon asistencije Dagbe. Gosti su mogli do izjednačenja u 76. minuti, ali je neprecizan s bijele tačke bio Diagne. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Parižane.

Tabela:

Grupa C:

U grupi C Manchester City večeras je gostovao kod Atalante u Bergamu. Gosti su do vodstva došli u sedmoj minuti susreta, a strijelac je bio Sterling nakon asistencije Gabriela Jesusa. Mogli su Građani u 43. minuti do novog gola, ali je jedanaesterac promašio Jesus. Atalanta se vratila nakon samo četiri minute igre u nastavku. Mario Pašalić je pogodio nakon asistencije Gomeza. Građani su do kraja susreta dobili i crveni karton, a ranije je u svlačionicu otišao Bravo. Ostalo je do kraja 1:1 u Bergamu.

U drugom susretu ove grupe zagrebački Dinamo je na Maksimiru dočekao Shakhtar iz Donjecka. Susret je završen rezultatom 3:3.

Tabela:

Grupa D:

U grupi D Bayer Leverkusen ja na svojoj BayAreni dočekao Atletico Madrid. Domaćin je do vodstva došao u 41. minuti nakon autogola Thomasa. Domaćin je do dva gola prednosti došao u 55. minuti. Strijelac je bio Volland nakon asistencije Bellarabija. Do kraja utakmice Atletico Madrid je golom Morate smanjio na 2:1.

U drugom susretu ove grupe Juventus je ranije slavio protiv Lokomotiv Moskve na gostovanju rezultatom 2:1.

Tabela: