Nogomet
5

Real Madrid predstavio kostarikanskog golmana Keylora Navasa

Anadolija
Foto: AFP
Foto: AFP
Španski gigant Real Madrid predstavio je danas novo pojačanje, kostarikanskog golama Keylora Navasa, na stadionu Santiago Bernabeu.

Kostarikanski golman Navas, koji je stigao u Madrid u ponedjeljak, završio je danas medicinske preglede. Na konferenciji za medije, Navas, čiji je transfer koštao 10 miliona eura, kazao je kako je zahvalan Bogu što se njegov dječački san ostvario.

"Veoma sam uzbuđen. Trudiću se da dam sve od sebe za Real Madrid. Sada imam ono o čemu sam uvijek sanjao", dodao je. 

Nakon govora pozirao je u dresu sa brojem 13.

Predsjednik Madrida Florentino Perez u izjavi je kazao da je Navas imao dosta ponuda od velikih klubova, ali da je želio zaigrati za Real Madrid.

Perez je naglasio kako je Navas prvi fudbaler iz Kostarike u historiji ovog kluba, te kazao kako je on također i jedan od kandidata za Zlatnu rukavicu na SP-u u Brazilu. 

Dvadesetosedmogodišnji Navas će se za poziciju prvog golmana boriti s iskusnijim kolegama, Ikerom Casillasom i Diegom Lopezom. Španski mediji špekuliraju da će jedan od njih dvojice uskoro napustiti klub.

Prošle sedmice, trener Real Madrida Carlo Ancelotti je kazao kako će Casillias biti među prvih 11 za UEFA Super Cup, koji je na rasporedu 12. augusta sa Sevillom, nakon čega će odlučiti šta dalje. 

U međuvremenu, Kostarikanci slave Navasov transfer u Real Madrid. Kostarikanski predsjednik Luis Guillermo Solis je kazao: " Ovo je čast i veliko priznanje za našu zemlju i fudbal. Navasov transfer u Real Madrid je pokazatelj kvalitete i  profesionalizma. Ovo potvrđuje da je on jedan od najboljih golmana svijeta."