Nogomet
0

Real Madrid predstavio svjetskog prvaka Tonija Kroosa

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Španski fudbalski klub Real Madrid predstavio je prvi ovosezonski transfer, njemačkog reprezentativca Tonija Kroosa.

Predstavljanju Kroosa medijima i navijačima na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu prisustvovao je i predsjednik fudbalskog kluba Real Madrid Florentino Perez.

"Ovo je jako sretan dan za Real Madrid, jer u naš klub je došao jedan izvanredan igrač", kazao je Perez.

Prvi čovjek kraljevskog kluba kazao je kako performanse Tonija Kroosa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu za njih nisu bile iznenađenje nego samo još jedan dokaz da su napravili pravi izbor.

"Dobro došao u Real Madrid, dragi Kroos. Došao si ovdje kako bi nam pomogao da budemo jos veći klub. Svi navijači Real Madrida već priželjkuju 11. pehar Lige prvaka", kazao je Perez. 

Kroos se zahvalio upravi kluba na ukazanom povjerenju, kazavši kako je sretan i ponosan što je dobio priliku zaigrati u jednom od najvažnijih fudbalskih klubova svijeta.

Reprezentativac Njemačke je kasnije nakon toga, u dresu Real Madrida sa brojem osam, izašao na teren stadiona Santiago Bernabeu i pozdavio navijače. 

Prema pisanju njemačkih i španskih medija, Real Madrid će za Kroosa Bayernu isplatiti 30 miliona eura, a 24-godišnji fudbaler koji će dres Reala nositi narednih šest sezona godišnje će primati šest miliona eura.