Nogomet
0

Real Madrid novom pobjedom iskoristio kikseve Barcelone i Seville

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbaleri Real Madrida lagano su se obračunali sa Real Sociedadom u okviru 20. kola La Lige savladavši ga s rezultatom 3:0. Kraljevi su sada na četiri boda prednosti u odnosu na Barcelonu i Sevillu.

Početak utakmice obilježile su po dvije sjajne prilike na obje strane, a posebno se istakao golman Reala Navas koji je odbranio udarce Canalesa i Josea.

Pred kraj prvog poluvremena Kovačić je doveo Real u vodstvo. Izašao je jedan na jedan s golmanom i postigao gol bez puno problema.

Mogao je Sociedad izjednačiti u 45. minuti, ali je Juanmi pucao desno pored gola.

Da gosti nisu došli samo da se brane pokazala je i šansa odmah na početku drugog poluvremena. Rodrigues je našao prostor za šut, koji mu je u posljednji tren izblokiran.

Minutu poslije Ronaldo udvostručuje prednost. Imao je puno prostora nakon što je primio pas u šesnaestercu i bez oklijevanja je savladao Rullija.

Morati je u 73. minuti poništen gol zbog ofsajda, a minut poslije Rulli sjajno brani udaraca Casemira.

Ipak, Real dolazi i do trećeg gola. Morata je iskoristio dobar centaršut i fino glavom pogodio mrežu Sociedada.

Inače, Sociedad je utakmicu okončao sa igračem manje nakon što je u 74. minuti Martinez dobio drugi žuti karton, te je morao napustiti igru.

Real Madrid sada ima 46 bodova na svom kontu, odnosno četiri više od prvih pratilaca Barcelone i Seville, koji su kiksali u ovom kolu La Lige. Real Sociedad je ostao na vrlo dobrom petom mjestu.