Igraju odlično
44

Real Madrid naredne sezone vraća dva sjajna nogometaša na Santiago Bernabeu

F. Z.
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid je odlučio da od naredne sezone u svoje redove vrati dva nogometaša koji se trenutno nalaze na posudbama. Martin Odegaard i Achraf Hakimi nalaze se na posudbi u redovima Real Sociedada, odnosno Bourssije Dortmund.

Ekipe iz San Sebastiana i Dortmunda žele u svojim redovima zadržati dva nogometaša, ali madridski AS javlja da su u Madridu donijeli odluku da ih vrate u redove ekipe sa Santiago Bernabeu stadiona.

Odegaard je nekoliko puta ove sezone istakao kao bi volio ostati još jednu sezonu u Real Soceidadu, te da je dogovor između ekipe sa Anoete i Real Madrida postignut.

Međutim AS tvrdi da će zahvaljujući dobrim odnosima dva kluba Madriđani uspjeti vratiti Norvežanina u svoje redove već na ljeto 2020. godine. U Madridu ga očekuje paklena konkurencija, a Zidane ga može koristiti u veznom redu i na desnom krilu.

Hakimi je s druge strane i više nego spreman da se bori za mjesto u prvih 11 Real Madrida s Dani Carvajalom, što bi opet trebalo značiti da su dani Alvara Odriozole odbrojani na Santiago Bernabeu. Hakimi igra fantastično u Dortmundu, dok Carvajal ne briljira u Realu i vjerovatno ih očekuje velika borba za mjesto u ekipi od narednog ljeta.