Uzbudljiva završnica
1.1k

Real Madrid izbacio Bayern i plasirao se u treće uzastopno finale Lige prvaka

Piše: N. K.
Foto: AFP
(Foto: AFP)
Nogometaši Real Madrida plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su s ukupnim rezultatom 4:3 u polufinalu bili bolji od Bayerna. U Minhenu je prošle sedmice bilo 2:1 za Kraljeve, a večeras je na Santiago Bernabeuu bilo neriješeno 2:2.

Bayern je poveo već na startu utakmice, a gol koji je šokirao navijače Reala postigao je Kimmich. Ipak, samo osam minuta kasnije Benzema je izjednačio na 1:1 nakon sjajnog centaršuta Marcela kada je glavom matirao golmana Bayerna.

Bavarci su novu šansu imali u 17. minuti nakon gužve u šesnaestercu kada je zaprijetio Lewandowski. Poljski napadač je pao u šesnaestercu poslije kontakta s defanzivcem Reala, ali je sudija odmahnuo rukom, iako su gosti tražili penal.

Gledaoci su mogli uživati u spektakularnom nogometu i gol je visio u zraku, a nešto opasniji u prvom poluvremenu djelovao je Bayern. Međutim, Real je u 28. minuti imao veliku šansu. Marcelo je sjajno probio po desnom boku, ali je Ulreich izblokirao njegov pokušaj centaršuta.

Sjajnu šansu za Bayern četiri minute kasnije promašio je Rodriguez. Već su svi vidjeli loptu u mreži nakon sjajne akcije koju je poveo Hummels. Vrhunski je uposlio Lewandowskog, koji je izašao jedan na jedan s Navasom iskosa sa lijeve strane. Golman Reala mu je odbranio, ali je na loptu natrčao na drugoj stativi Muller, koga je izblokirao Marcelo, da bi zatim s dva metra preko prečke loptu poslao Rodriguez, koji je mogao da nokautira svoj bivši tim.

Ronaldo je u 38. minuti uputio opasan šut, ali Ulreich je bio na mjestu, odbranio njegov udarac i izbacio loptu u korner. Iz prekida je zaprijetio Sergio Ramos, koji je bio najviši u skoku, ali je šutirao pored stative.

U sudijskoj nadoknadi Bayern je tražio penal. Lopta je pogodila Marcela u ruku nakon centaršuta Kimmicha sa desne strane, ali je sudija Čakir ponovo odlučio da ne pokazuje na bijelu tačku.

Nakon samo 20 sekundi u drugom poluvremenu Ulreich je napravio šokantan kiks. Propustio je loptu koju mu je poslao defanzivac Bayerna, a zatim je do nje došao sjajni Benzema, koji je ubacio u praznu mrežu za preokret Reala.

Madriđani su u 54. minuti propustili još jednu nevjerovatnu šansu kada je Ronaldo, nekarakteristično za njega, promašio nemoguće. Šutirao je neometan s pet metara iz voleja, ali je prebacio gol.

Krenuo je potom Bayern u napade svim silama i pola sata prije kraja meča imao veliku šansu, ali je Real uspio da se spasi. Sule je loše šutirao nakon povratne lopte s ivice šesnaesterca.

Napadi Bayerna su se isplatili u 63. minuti. Rodriguez je postigao gol kroz noge Navasa za 2:2 i u tom trenutku je ponovo sve bilo moguće jer bi se Bayern u slučaju novog pogotka plasirao u finale.

Međutim, do kraja meča nije bilo promjena pa su igrači Reala mogli slaviti treći uzastopni odlazak u finale elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Real Madrid će u finalu Lige prvaka igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog duela između Liverpoola i Rome. U prvoj utakmici u Engleskoj bilo je 5:2 za Liverpool, a revanš se igra sutra u Rimu s početkom u 20:45 sati.