Novi demant
7

Real Madrid: Informacije o dogovoru s PSG-om u vezi s Mbappeom su potpuno lažne

Klix.ba
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Kylian Mbappe (Foto: EPA-EFE)
Aktuelni prvak Evrope u nogometu ekipa Real Madrida drugi put u posljednjih nekoliko dana oglasila se saopćenjem za javnost u kojem demantuju dovođenje igrača francuskog PSG-a. Nakon demanta o dovođenju Neymara, iz tabora Kraljevskog kluba demantovali su i dovođenje Kyliana Mbappea.

Pojedini evropski mediji pozivajući se na izvore bliske klubu objavili su informaciju da je Real Madrid dogovorio transfer Mbappea u španski klub, a otišli su toliko daleko da su istakli da će taj transfer oboriti svjetski rekord i da će aktuelni prvak Evrope platiti čak 272 miliona eura za ovog brzonogog krilnog napadača.

Ipak, iz tabora Real Madrida demantovali su tu vijest kazavši da je to potpuna laž i da nema veze s istinom.

"Real Madrid nije poslao PSG-u nijednu ponudu za igrača i žali zbog objava takvih informacija. Informacije o navodnom dogovoru Reala i PSG-a oko Mbappea su potpuno lažne", saopćio je Real Madrid.

Podsjećamo, Mbappe je prošlog ljeta stigao na posudbu u PSG s mogućnošću otkupa za 170 miliona eura, što su cifra koju će platiti ovo ljeto, a sjajnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji navodno je privukao interes Kraljevskog kluba.

Uz sve to, izvjesno je da će klub napustiti Cristiano Ronaldo koji bi karijeru mogao nastaviti u Juventusu, a sigurno je da prvi čovjek kluba Florentino Perez nakon eventualnog odlaska Portugalca neće štedjeti novac na novim pojačanjima.