Ogromna suma
17

Real Madrid i Manchester City nude 130 miliona eura za Mbappea

Klix.ba
Kylian Mbappe (Foto: EPA)
Kylian Mbappe (Foto: EPA)
Nakon senzacionalne sezone u Monacu, Kylian Mbappe je dobio brojne ponude evropskih velikana, a ističu se one koje su na adresu kluba poslali Real Madrid i Manchester City.

Osamnaestogodišnji napadač Mbappe je odigrao fenomenalno te je značajno pomogao Monacu u osvajanju titule u Francuskoj, ali u u Ligi prvaka gdje je ekipa stigla do polufinala. Time je definitivno osigurao mjesto u reprezentaciji Francuske te se nada nastupu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine.

Monaco je dobio nekoliko ponuda za svog igrača, a najozbiljnije su poslali Manchester City i Real Madrid, koji nude po 130 miliona eura.

Real je favorit za realizaciju transfera, jer se Mbappe divi Realu, zvijezdi Cristianu Ronaldu i treneru Zinedineu Zidaneu.

City je već doveo jednog igrača Monaca, a to je Bernerdo Silva, a na listi želja su još Benjamin Mendy i Fabinho.

S druge strane, francuski mediji pišu da bi Mbappe mogao ostati još jednu sezonu u Monacu, jer aktuelnom šampionu novac ne treba. Konačnu odluku će donijeti igrač.

"Odluka će biti samo moja nakon što razgovaram s porodicom, niko drugi neće odlučivati za mene. Neću otići negdje gdje neću igrati", izjavio je Mbappe.

Ukoliko on pređe u jedan od dva pomenuta kluba za 130 miliona eura, to će biti rekordan transfer.