Pakleni plan
112

Real Madrid bi uz pomoć Nikea mogao dovesti Neymara

Klix.ba
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Brazilski napadač Neymar svoju avanturu u PSG-u mogao bi završiti već prije početka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje će se održati u Rusiji, iako je u PSG stigao tek prošlog ljeta.

Pojavile su se brojne priče koje govore da Neymar želi povratak u Barcelonu, ali sada su strani mediji prenijeli informacije kako se Neymarov otac nedavno sastao s čelnim ljudima Reala, koji su spremni izdvojiti 400 miliona eura za Brazilca.

Glavnu ulogu u cijeloj toj priči mogao bi imati Nike, koji bi pomogao finansirati prelazak Neymara u redove madridskog velikana kao dio plana da postanu njihov sponzor.

Podsjetimo, i Neymaru, ali i glavnoj Realovoj zvijezdi Cristianu Ronaldu glavni sponzor je Nike, ali klubu iz Madrida je sponzor Adidas, koji je velika konkurencija Nikeu.

Kraljevski klub trenutno zarađuje 40 miliona eura godišnje od njemačke kompanije s kojom imaju ugovor do 2020. godine, ali Nike se nada kako bi mogao zamijeniti Adidasov logo na dresu Reala ukoliko im pomognu finansirati dolazak PSG-ovog napadača.

Neymar je ove sezone odigrao 30 utakmica u dresu Parižana te je upisao nevjerovatnih 28 golova i podijelio 16 asistencija.

Ipak, njegov boravak u glavnom gradu Francuske nije tako idiličan budući da je više puta ulazio u direktan sukob sa saigračima i trenerom, a nakon nedavnog ispadanja njegovog kluba iz Lige prvaka vjeruje se kako je spreman za novi izazov.