La Liga
48

Tok utakmice / Real Madrid - Barcelona 2:0

K. H.
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid i Barcelona u okviru 26. kola španske La Lige sastali su se na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu, a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

Real Madrid - Barcelona 2:0 (Vinicius, Mariano)

90+2' - Goooool! Mariano Diaz nakon 30 sekundi postiže pogodak i stavlja tačku na ovaj meč. Sjajan prodor ovog napadača i gol za konačnih 2:0.

90' - Tri minute nadoknade.

89' - Sergio Ramos je šutirao direktno u živi zid.

88' - Slobodan udarac za Real Madrida na 17 metara od gola Barcelone, ovo će biti velika prilika za Kraljevski klub.

85' - Messi je izgubio jednu loptu, nakon čega je napravio prekršaj nad Casemirom zbog čega je dobio žuti karton. Za sada, utakmica za zaborav napadača Barcelone.

83' - Dobra prilika zaBarcelonu sada, Messi je centrirao, a udarac Piquea odlazi pored gola.

80' - Real bolji u ovim trenucima i pored toga što imaju vodstvo.

75' - Velika šansa za Barcelonu sada! Messi je izašao sam ispred Courtoisa, ali ga je Marcelo stigao i izbio loptu.

71' - Gooooooool! Real Madrid vodi 1:0, Vinicius je pogodio nakon asistencije Krossa za veliko slavlje navijača na Bernabeu.

69' - Velika šansa za Barcelonu! Braithwaite je u prvom kontaktu s loptom imao veliku šansu, ali je golman Real Madrida odbranio to.

68' - Prva izmjena na meču. Martin Braithwaite je na terenu umjesto Artura Vidala.

63' - Nova velika šansa za Real Madrid! Carvajal je sjajno pronašao Benzemu, a on iz voleja šutira malo preko gola Barcelone.

61' - Velika šansa za Real Madrid! Carvajal je centrirao, Isco šutirao glavom, ali Ter Stegen još jednom sjajno brani.

58' - Očajan pokušaj Casemira s distance odlazi daleko preko gola Barcelone.

56' - Velika prilika za Real u ovim trenucima. Isco je fenomenalno šutirao, ali Ter Stegen još bolje brani. Ovo je jedna od najboljih odbrana ove godine.

55' - Dobar napad Reala sada, Isco je tražio Benzemu, ali je Pique to odbranio.

52' - Igra se na sredini terena, tempo igre je za razliku od prvog poluvremena znatno opao.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

41' - Uzvraća odmah Real Madrid, Vinicius je bio u odličnoj situaciji, ali opet je njegov centaršut bio jako loš i odbrana Barcelone je to očistila.

40' - Revija promašaja se nastavlja. Sada je Samedo fantastično probio po desnoj strani, ali nije pronašao nikog od svojih saigrača u petercu Real Madrida.

38' - Velika šansa za Messija, ali Courtois je opet na mjestu i brani njegov pokušaj.

37' - Još jedan dobar napad Barcelone, ali se Griezmann spetljao u napadu, da bi nakon kontranapada udarac Viniciusa lagano odbranio Ter Stegen.

34' - Velika šansa za Barcelonu. Artur je izašao sam ispred Courtoisa, ali je golman Real Madrida odbranio njegov pokušaj.

30' - Brza akcija Barcelone i prvi šut na meču. Messi je pokušao slabijom desnom nogom, ali Courtois brani njegov pokušaj.

29' - Barcelona je sada imala jedan nešto opasniji napad, kombinovali su Messi i Griezmann, ali bez pravog udarca prema golu domaćih, a onda iz kontranapada još jednom prijeti domaći tim, no Kross još jednom šutira preko gola.

27' - Dobar napad Real Madrida, Valverde je centrirao s desne strane, ali lopta nije došla do njegovih saigrača u napadu.

22' - Odmah prilika i za Barcelonu na drugoj strani, Jordi Alba je vratio povratnu loptu do Griezmanna, no njegov udarac iz velike prilike otišao je preko gola.

21' - Velika prilika za Real Madrid, Marcelo je bio sam u 16 metara Barcelone, imao je nekoliko slobodnih igrača, ali je loše reagovao i upropastio šansu svog tima.

19' - Sudija Lahoz je sada pokazao žuti karton Daniju Carvajalu i Jordiju Albi, saigračima iz reprezentacije Španije, zbog manjeg koškanja na terenu.

15' - Nova prilika za Real Madrid, Vinicius je dodao loptu do Krossa, a on šutira preko gola.

13' - Kiša znatno otežava igračima i jedne i druge ekipe u ovim trenucima.

10' - Mirniji period utakmice sada, igra se većinom na sredini terena.

6' - Prvi pokušaj na meču, Benzema je šutirao iz voleja nakon još jednog kornera za Real Madrid, ali lopta odlazi preko gola.

2' - Real je krenuo ofanzivno, imali su odmah jedan korner, ali je odbrana Barcelone izbila loptu.

1' - Utakmica je počela.

20:40 - Stanje na samom vrhu tabele španskog prvenstva se brzo promijenilo budući da je Real izgubio prednost u odnosu na Barcelonu te sada prije velikog derbija ima dva boda manje od Katalonaca i prioritet pobjede.

"Sve je moguće u duelu protiv najvećeg rivala, ali nadamo se najboljem. Moja se ekipa sigurno može izdignuti nad lošijim nastupima u posljednje vrijeme. Formula za uspjeh u ovakvom derbi susretu su glava, srce i zajedništvo. Sve to mi imamo, ali moramo to i pokazati", rekao je prije velikog duela Realov trener Zinedine Zidane.

20:35 - Španska Marca objavila je da je Cristiano Ronaldo stigao na stadion Santiago Bernabe kako bi posmatrao El Clasico između Real Madrida i Barcelone.

20:30 - Za Real Madrid u ovom susretu igraju: Courtois, Carvajal, Marcelo, Ramos, Varane, Kroos, Valverde, Casemiro, Vinicius Junior, Isco i Benzema.

Barcelona meč počinje u sastavu: Ter Stegen, Semedo, Alba, Umtiti, Pique, Arthur, Busquets, De Jong, Vidal, Messi i Griezmann.
20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos El Clasica koji će se od 21 sat igrati na stadionu Santiago Bernabe u Madridu.