Džekin agent
0

"Real je san svakog nogometaša"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
Ničim se Edin Džeko nije proslavio u remiju Wolfsburga i Werdera u subotu (0-0). Ni učinkom ni ponašanjem kapiten ekipe nije bio za primjer.

Zapucao je Edin Džeko penal za domaćina kojeg je izborio Mario Mandžukić i to samo dvije minute nakon što je Torsten Frings u 75. propustio isto iskoristiti za bremenski klub. Naš nogometni reprezentativac igru je napustio u 88. minuti projurivši pored svog trenera Stevea McClarena ne pruživši mu ruku.

"Bio je razočaran, pričat ćemo o tome kasnije", kratko je neugodnost prokomentirao Englez kojeg više može razočarati učinak Džeke na travnjaku.

Četrdesetak je puta Wolfsburgov kapiten dotaknuo loptu na utakmici, a osim zapucanog penala propustio je prijetiti golu Tima Wiesea.

"Vidio sam mu strah u očima", kazao je bremenski golman prisjetivši se Džekinog neiskorištenog jedanaesterca.

Je li sjajnom napadaču naštetilo medijsko seljakanje (u posljednje vrijeme najčešće se spominje Real Madrid) iz kluba ostaje nepoznato. U klubu tvrde da ponude nisu stigle na njihovu adresu, međutim, neki njemački mediji tvrde da su u Wolfsburgu odbili 25 miliona eura koje nudi "kraljevski klub".

"Nađe li se klub koji ga želi, možda u zimi nešto i napravimo. Real je klub u kojem svaki nogometaš želi igrati", veli Irfan Redžepagić, Džekin agent.