Direktor Wolfsburga
0

"Mnogi klubovi pitaju za Džeku, ali Real nije"

Totalsport
Dieter Hoeneß
Dieter Hoeneß
Kao i obično kad se u medijima počne spominjati interes nekog evropskog nogometnog velikana za napadača Wolfsburga Edina Džeku, oglasio se direktor njemačkog kluba Dieter Hoeneß.

Španski mediji su u četvrtak donijeli vijest da trener Real Madrida Jose Mourinho ozbiljno razmatra Džeku kao zamjenu za ozlijeđenog Gonzala Higuaina, a “kraljevski klub”, kao i sve ostale potencijalne kupce, Hoeneß je podsjetio: "Džekina cijena je 40 miliona eura."

Hoeneß prošlo ljeto nije odstupao od spomenutog iznosa, koji je uglavljen u ugovor bosanskohercegovačkog nogometaša, a čini se da neće ni u januarskom prelaznom roku.

No, kad je u pitanju Real, direktor Wolfsburga tvrdi da nikakvih kontakata vezanih za Džeku zasad nije ni bilo.

"Mnogo se klubova zanima za Džeku. No, iz Madrida nismo primili nikakav poziv. Susreo sam se s predsjednikom Reala Florentinom Perezom i direktorom Jorgeom Valdanom kad sam bio na utakmici Real - Milan, ali Džeko ni u jednom trenutku nije spomenut. A špekulacije ne želim komentirati", istaknuo je Hoeneß u izjavi za AS.

Džekin agent Irfan Redžepagić je, pak, u izjavi koju je prenio Bild bio dosta izravniji: "Bilo bi glupo reći 'ne' ponudi Real Madrida."