Imaju veliku prednost
15

Real i Napoli večeras ovjeravaju posljednje dvije ulaznice za četvrtfinale Lige prvaka

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Večeras ćemo dobiti imena posljednja dva četvrtfinalista Lige prvaka, a ukoliko se ne dese čuda, to će biti Real Madrid i Napoli koji imaju velike prednosti iz prvih susreta protiv Liverpoola i Eintrachta.

Real Madrid je na Anfieldu savladao Liverpool rezultatom 5:2 i sada na stadionu "Santiagu Bernabeu" samo mora završiti započeti posao.

Naravno, Liverpool se ne smije nikada otpisati jer je to ekipa koja je sposobna slaviti visokim rezultatom, što je nedavno na svojoj koži osjetio i Manchester United. Ipak, trebalo bi se desiti jedno od najvećih čuda u historiji Lige prvaka pa da Redsi prođu u četvrtfinale.

Vjerovatni sastavi:

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Rüdiger, Nacho; Modrić, Tchouameni, Kroos; Valverde, Benzema, Vinicius.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Elliott, Fabinho, Milner; Salah, Gakpo, Darwin.

Napoli će dočekati Eintracht, a baš kao i Real, ima sigurnu prednost iz prvog susreta. Italijani su slavili u Njemačkoj rezultatom 2:0, a s obzirom na formu u kojoj se nalaze, jednom nogom su već u četvrtfinalu.

Vjerovatni sastavi:

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera; Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski; Lozano, Osimhen, Kvaratskhelia.

Eintracht: Trapp; Hasebe, N'Dicka, Tuta; Knauff, Rode, Sow, Max; Götze, Kamada; Borre.

Oba susreta počinju u 21 sat. TV prijenosi su osigurani na kanalima Arena Sport, a susret Reala i Liverpoola možete pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Žrijeb parova četvrtfinala i polufinala će se održati 17. marta. Utakmice četvrtfinala se igraju 11. i 12. aprila, a uzvrati su sedam dana poslije, dok su mečevi polufinala na rasporedu 9. i 10. maja te uzvrati sedam dana poslije. Finale se igra 10. juna u Istanbulu.

Prolazak u četvrtfinale su već osigurali Benfica, Milan, Chelsea, Bayern, Manchester City i Inter.