Primera
0

VIDEO / Real dobio gradski derbi s 4-1

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Atletica i dalje nemaju nikakvo rješenje u gradskim derbijima protiv Reala. Ovom prilikom, na Santiago Bernabeuu, je Real slavio s 4-1 u utakmici 16. kola Primere.

Real je tako zadržao stopostotni učinak na svom travnjaku ove sezone. Bila je ovo šesta utakmica za njih i šesta pobjeda. Recimo i da u tih 540 minuta imaju sjajnu razliku pogodaka od 28-7. Otprilike je to kao da svaku utakmicu pred svojim navijačima dobijaju s 5-1.

Atletico, pak, nastavlja hod po trnju kada su u pitanju gostujuće utakmice ove sezone. Ovo im je već peti poraz u šest nastupa. Ukupno su sada na 16 primljenih pogodaka, a postigli su samo tri.

Ovaj derbi je za, nominalno goste, počeo prilično obećavajuće. Naime, nakon sjajne akcije tri-četiri napadača sve je pogotkom u 15. minutu okrunio Adrian. Ali, nakon toga su i sami donekle krivi što su se upleli u tešku borbu i što su bili na meti sjajnim igračima Reala. Golman Courtois je u 22. minuti napravio pomalo neoprezan prekršaj na Benzemi u svom šesnaestercu i zbog toga je zaradio crveni karton, a domaćin je dobio priliku da iz jedanaesterca izjednači.

Može se govoriti da je takva odluka donekle sumnjiva, ali golman Atletica je kumovao svemu. Nakon toga je uslijedio potpuni pad Atletica jer je protiv Mourinhove ekipe teško izdržati i sa jedanaest igrača, a kamoli s jednim manje.

Do poluvremena je ostalo 1-1, no već je u 49. minuti Di Maria, nakon lijepe asistencije Cristiana Ronalda, doveo domaćina u vodstvo 2-1. Potom je postigao gol Higuain, pa još jednom Cristiano Ronaldo iz jedanaesterca. I tada je pocrvenio jedan igrač Atletica: Godin je zasluženo zbog prekršaja otišao ranije u svlačionicu.

S dva nova pogotka Cristiano Ronaldo je opet pretekao Messija i sada kao prvi strijelac Primere ima 16 pogodaka.

Recimo da je zadnji put Atletico na Santigao Bernabeu pobijedio 1999. godine. Nakon toga, pod okriljem Primere, Real ima šest pobjeda i četiri su utakmice završile bez pobjednika.

Prije toga je Valencia pobijedila u gostima Rayo Vallecano s 2-1, te je time zadržala korak s vodećim dvojcem, Realom i Barcelonom. 

Primera, 16. kolo:

Real Madrid - Atletico Madrid 4-1 (Ronaldo 24-11m, 82-11m, Di Maria 49, Higuain 65 / Adrian 15) Rayo Vallecano - Valencia 1-2 (Tamudo 84 / Jonas 21, Costa 56) Getafe - Barcelona (kasnije)

Tabela: 1. Real Madrid 34, 2. Barcelona 28 (-1), 3. Valencia 27, 4. Levante 23 (-1), 5. Malaga 20 (-1)...