Nogomet
0

Real će za Balea 100 miliona eura platiti u pet rata

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Real Madrid će platiti Tottenhamu 100 miliona eura za Garetha Balea, ali londonski klub taj iznos neće dobiti odjednom, nego na pet rata, piše u subotu španska Marca.

Poznati sportski dnevnik tvrdi da je realizacija transfera velškog nogometaša na Santiago Bernabeu pri kraju. Klubovi su se navodno načelno dogovorili da će odšteta biti oko 100 miliona eura, a sada razgovaraju o načinu isplate.

Real želi platiti spomenuti iznos u pet rata, ali je jasno dao do znanja Tottenhamu da prva isplata neće biti viša od 25 miliona eura. Ta će svota u sljedećim sedmicama otići na račun londonskog kluba, dakako ako Spursi prihvate takav način plaćanja, a čini se da hoće.

Iako će, dakle, Tottenham u konačnici dobiti 100 miliona eura, ovo ljeto može računati samo na četvrtinu toga iznosa što bi mu moglo poremetiti planove oko eventualnog dovođenja još nekog pojačanja. Ili će morati, poput Reala, dogovoriti plaćanje odštete na više rata.

Bale, podsjetimo, nije s ekipom otputovao u Francusku na prijateljski dvoboj protiv Monaca što sugeriše da je transfer u Real blizu realizacije.