Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
utakmica se mogla nastaviti.srami te se
3-0 za Sarajevo
ante-nemas pojma o nogometu.poklopi se ušima
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Prosle sezone prvenstvo je uzeo Bosnjacki klub,ove sezone ce to biti Srbski a iduce Hrvatski.Nema tu ni lige ni fudbala .Sve na nacionalnoj osnovi.
ovo za Bosnjacki klub...mislis proslih nekoliko sezona :-)
Kursume ti si donekle u pravu, samo je greška kod klasifikacije klubova. željo ti je hrvatski klub ali ima dosta navijača bošnjaka.jedini bošnjački klub koji je osvojio prvenstvo je Sarajevo ali to je već davno bilo
sta ce sad pomisliti novi gazda Malezijac: ''sto mi je ovo trebalo da kupujem ovaj seljacki klub''
kazna uopšte nije primjerena izgredu, a pogotovo zato što se FKS kažnjava više puta za jedan učinjeni incident. FKS je poduzelo sve da se utakmica odigra i nastavi poslije prekida. dakle, nulla poena sine lege. nema štete, nema djela. pojašnjeno, navijač ili navijači su utrčali na teren, bili su spriječeni u svom naumu (koji god to bio), udaljeni su sa zerena i stekle su se pretpostavke i uslovi za normalan nastavak meča. FKS može bit kažnjeno, eventualno, propustom u organizaciji, ali tek kad se utvrdi ko je i zašto propustio da provede radnje koje su dovele do incidenta. također, već igrana utakmica, ova ili bilo koja druga, ne može se registrovati službenim rezultatom jer su stvoreni svi uslovi i predispozicije da se ista odigra, na šta zorno ukazuje činjenica da se već igralo 70min meča. ako je sudija, a jeste, pištaljkom označio ponovni nastavak meča, a jedna strana nije ispoštovala tu odluku, lex specialis se kažnjava ekipa koja nije ispoštovala sudijsku odluku...
... eventualnim službenim rezultatom, ili kazni primjerenoj za nepoštivanje jasne i nedvojbene sudijske odluke koja je donesena van svake razumne sumnje. ekipa za koju se utvrdilo da je napravila propuste u organizaciji, kažnjava se sukladno učinjenom propustu, što može biti, primjerice; oduzimanje bodova, novčana kazna, kazna utakmice bez gledalaca etc. pravno je nespojivo kazniti FKS mjerama službenog rezultata, novčanom kaznom i praznim stadionom, jer FKS trpi sankcije za djela koje nije učinilo. tako bi trebalo donijeti odluku da se FKB kazni službenim rezultatom jer se nisu ispoštovali sudijski zvižduk koji je označio ponovni nastavak utakmice, a FKS kazniti ili novčanom kaznom ili praznim gledalištem, ili oduzimanjem bodova. nemoguće je propisivati dvije ili više kazni za jedno eventualno učinjeno djelo. oprostite što ja ovoliko, ovo je iz sudske prakse.
Neka se to ispita jer je sramota da zbog 4 budaletine bruka naroda ne može uživati u fudbalu
@napoleon Drug sve si u pravu ali kada je u BLuci navijac utrcao na teren i fizicki napao igraca FK Sarajevo OPET je komisija presudila u korist Borca... KAKO drug pa kako j....
uvijek kad gledam pregled sporta na vijestima i vidim da je neka tekma prekinuta zbog huligana i međeda kojima nogometne utakmice služe za pokazivanje krkanluka pitam se do kada ce ovako nesto da bude! Samo se nadam da će nogometni savez aktivirati svoju odluku ako se ponove ispadi kao sto je ovo da se zabrani gostujucim navijačima da dolaze na utakmicu. A priča Borac prvak- nečije zelje vidjet ce te kao i prosle godine koje će ekipe igrati ligu prvaka i ostale utakmice. 3., 5.9.i 10 mjesto! Jedino u našoj ligi na papiru se zna ko ce biti prvak a ko ce uzeti novac od uefe to ćemo vidjeti u julu naredne godine! A očita je stvar da klubovi samo pricaju kako se treba suočiti sa huliganima. Nek mi neko kaze da je klub protiv nekog huligana pkrenuo sudski spor, odnosno protiv huligana koji su svojim ponašanjem oštetili konkretno neki klub, kao u ovom slučaju sarajevo sa 8000 KM! Sve se to istiha podržava!
Pa daj da i mi budemo ugrozeni jednom kad fakat i jesmo!!!!!! Kada se igra u RS ne smijes ni a reci dok primas uvrede verbalne i fizicke. U Sarajevo dolazi slobodno ko hoce i radi sta hoce i opet oni iz RS i privjesak Hrvati ugrozeni!!!! DOSTA vise zajebavanja u ovakvim uslovima Sarajevo i Zeljo ne trabaju ni ucestvovati u ovoj smjesnoj Premijer L........ bolje reci SELJACKOJ kada vidim koji klubovi ucestvuju!!!!!!!!!!
Nogomet ili fudbal je ekipni sport sa loptom u kojem dvije ekipe od po 11 igrača nastoje postići gol, tj. ubaciti loptu u protivničku mrežu. Svaki tim ima jednog golmana i 10 igrača. Danas je nogomet najrasprostranjeniji i najpopularniji sport na svijetu. Igra se na travnatom terenu pravougaonog oblika loptom koju igrači mogu udarati nogama, glavom ili torzom. Igračima je zabranjeno dodirivanje lopte rukama u toku igre. Golman je jedini koji smije loptu uhvatiti rukama." Koliko vidim niko ne pominje potrebu bacanja baklji i topovskih udara, utrčavanja u teren i fizičke sukobe sa navijačima drugih klubova.
Kad smo stoka tako nam i treba ,, sad su nam drugi krivi sto su nasi navijaci istrcali ko stoka na stadion, ,,
u grckoj se ovo stalno desava pa niko ne kažnjava borac mora biti prvak
one huligane je trebalo za primer odmah na gol obesiti za jaja.registrovati 0-3 kako je i uradjeno,stadion kosevo suspendovati do zimske pauze a sarajevo kazniti velikom novcanom kaznom.
Sad ce jos malo biti da to nisu bile HordZla nego neki Malezijci uletili u teren xD
Raul-e,bavi se Sugavicom,i Seljom ! Odabi od nas !
Jbg znas kako ti je , smijete se vi nama tako se smijemo i mi vama .. treba do sada da ste navikli :P
Kao sto sam vec ranije pisao, ovo je 1000 % FAVORIZOVANA odluka u korist kluba koji nestaje sa lica zemlje a to je chetnichki klub Borac koji se bori za opstanak na ovaj hinjsk nacin. Cinjenica je da taj klub nije potkovan i da su svi u RS-u digli ruke od njega jer nemoze izaci sa dugovima na kraj. Jedina nada za opstanak u ligi je da moli i prosi pa evo poceli na hinjski nacin izbavljati poene. Ovo sto govorim znam jer kad imam vremena sve ovo licno provjerim. Ziva je istina da nisu primili postene plate 5-6 mjeseci a prezivljavaju na sitnim premijama od ulaznica. Doslovno igraci bjeze u Turske trece lige i igraju gdje god mogu jer su gladni i nemaju apsolutno nikakve izvore zarade. Sve ovo mozete vidjeti na licu trenera Jovica koji samo sto ne zaplace kada se obraca novinarima. Dovoljan primjer je Direktor FK Borac koji je rekao igracima , : Ako hocete igrajte ako necete, mozete ici, para nema i nemojte traziti platu. Zatim su posudjivali pare od firmi, ali G,Vno, niko nista.
malo ih pošalju u sarajevo po malo para i da nas pate svojim umijećem i jović se malo popravio na koševu prvi potrčao da izvede igrače borca i mahne da nema više utakmice a djeci sarajeva,srebrenice ostaje da u režiji govana kao što je dino selimović i ostali moraju da gledaju trifunoviće,tatomiroviće,huseinbašiće,melunoviće.tadejwviće i sl govna nedo bog da neko dođe na teren i trenira i igra ko onaj "šupak iz sarajeva" edin džeko
IZ GODINE U GODINU UNISTAVAMO NAS VIOLJENI KLUB...........