Prvi poraz u Unitedu
32

Razočarani Solskjaer nakon poraza od PSG-a: Ovo je povratak u realnost

Klix.ba
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP)
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP)
Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer smatra da je poraz njegovog tima od PSG-a u meču osmine finala Lige prvaka povratak u realnost.

Manchester United je ovaj meč dočekao u fantastičnoj formi, Crveni đavoli su imali deset pobjeda u posljednjih 11 utakmica i mnogi su smatrali da će nakon povreda Neymara i Cavanija oni voditi glavnu riječ u ovom dvomeču.

Ipak, golovima Kimpembea i Mbappea u 53. i 60. minuti PSG je stigao do velike prednosti i pred revanš u Parizu imaju sjajan rezultat.

Solskjaer je rekao da su ispred Manchester Uniteda planine koje moraju zajedno preći i da će ova sezona definisati mnoge stvari.

"Vidjelo se da neko vrijeme nismo igrali utakmice na ovom nivou i moramo učiti iz ovog iskustva. Ova sezona će definisati svakog od nas. Planine su pred nama, ne možemo samo da legnemo. Ovo je bio povratak u realnost na nivo s top timovima", rekao je Ole Gunnar Solskjaer.

Trener Manchester Uniteda nakon toga je rekao da još uvijek nije poznat stepen povrede Martiala i Lingarda.

"Što se tiče povreda Martiala i Lingarda, riječ je o mišićima i moramo sačekati nekoliko dana da ustanovimo stepen povrede", rekao je razočarani trener Manchester Uniteda.

Manchester United će sljedeću utakmicu igrati na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja u okviru FA cupa, a nakon toga igraju veliki derbi protiv Liverpoola na svom terenu.