Nogomet
1

Razočarani Conte: Pokušali smo odgoditi utakmicu, ali niko nas nije slušao

Totalsport
Juventusov trener Antonio Conte nije mogao sakriti razočaranje nakon 1-0 poraza u Istanbulu od Galatasarayja, rezultata koji je Bianconere izbacio iz daljnjeg dijela takmičenja.
Antonio Conte (Foto: AFP)
Antonio Conte (Foto: AFP)
Kaljuža na terenu učinila je igru praktički nemogućom, pa su obje ekipe uglavnom pokušavale visokim loptama, a u takvim se uvjetima bolje snašao domaćin i golom Wesleyja Sneijdera iz 85. minute izborio je vrijednu pobjedu.

"Mi smo sigurno pokušali odgoditi utakmicu i sastali smo se prije s UEFA-inom delegatom, ali niko nije želio slušati. Roberto Mancini je rekao da je opasno i ja sam se složio s njim. Rekao sam: 'I ja tako mislim". Mislim da moj engleski nije tako loš'", komentirao je Conte nakon susreta.

"Na poluvremenu sam apelirao na sudiju da nije sigurno igrati u tim uvjetima. Didier Drogba rekao je da je jednako za obje ekipe, ali ja sam istaknuo da nije jer smo mi pokušavali igrati nogomet. Reći ću da je naša greška što smo o svemu odlučivali u zadnjoj utakmici, da smo o svemu odlučivali ovdje. S pristojnim terenom siguran sam da bismo igrali svoju igru. Nismo mogli predvidjeti ovakve okolnosti, pa je s mojeg stajališta ispadanje nepošteno, ali također smo si sami zagorčali život", dodao je Talijan.

Juventusu sada predstoji utjeha igranja u Evropskoj ligi u kojoj će se ovosezonsko finale odigrati upravo na njihovom Juventus Stadiumu u Torinu.

"Moramo se sada posvetiti Seriji A i razočaranje, a ovo je razočaranje, nas mora stimulirati u domaćem takmičenju. Imamo još dvije utakmice prije božićne pauze i onda ćemo početi razmišljati o Evropskoj ligi. Dat ćemo sve od sebe, kao što smo željeli dati sve od sebe u Ligi prvaka. Da li nam je cilj finale? Vi ste optimističniji od mene", zaključio je Conte.