DFB-Kup
0

VIDEO / Raul zaledio Allianz Arenu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Schalkea pobijedili su Bayern na Allianz Areni s 1-0 u polufinalnoj utakmici DFB-Pokala i plasirali se u završnicu u kojoj će se za naslov boriti protiv drugoligaša Duisburga.

Bayern je u susret ušao sa statusom branitelja naslova i izrazitog favorita, ali taj epitet nije opravdao na terenu. Već u 15. minuti dogodio se presudni trenutak koji je odlučio susret. Korner je s desne strane izveo Jefferson Farfan, glavom je loptu na drugu stativu proslijedio Benedikt Höwedes, a Raul je naletio i glavom pospremio loptu pod gredu nemoćnog golmana Thomasa Krafta.

Do kraja je Bayern pokušavao doći do izjednačenja, redali su se u pokušajima Mario Gomez, Arjen Robben i Franck Ribery, ali sjajan je na golu Schalkea bio Manuel Neuer.

Ovime se Schalke osvetio Bayernu za poraz u istoj fazi takmičenja prošle godine. Podsjećamo, tada je Bayern slavio s 1-0 u produžetku.

Prošle subote u 24. kolu Bundeslige Bavarci su stradali i od Borussije Dortmund 3-1 i tako deset kola prije kraja za liderom tabele zaostali praktički nedostižnih 16 bodova. Bayernu ove sezone tako još jedina nada u osvajanje naslova ostaje Liga prvaka, takmičenja u kojem ih je prošle sezone u finalu zaustavio milanski Inter.

Finalna utakmica na rasporedu je 21. maja u Berlinu.

DFB-Kup, polufinale:

Bayern München – Schalke 0-1 (Raul 15)

Jučer:

Duisburg – Energie Cottbus 2-1 (Meierhofer 24, Baljak 54 / Petersen 78 - 11m)