DFB-Kup
0

VIDEO / Bayern lako u polufinale

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Za razliku od druga dva prvoligaša koji su u srijedu ispali iz Njemačkog kupa u okršajima protiv timova iz nižeg ranga, aktuelni prvak Bayern nije imao nikakvih problema. Kao gost je s 4-0 savladao Aachen.

Bavarci su poveli u 26. minuti kada je Mario Gomez iskoristio odlično ubacivanje Luiza Gustava s lijevog boka i glavom pogodio mrežu domaćeg drugoligaša. Na drugi je zgoditak Bayern morao čekati do 75. minute kada je s lijeve strane u kazneni prostor ušao Thomas Müller i gurnuo loptu kroz noge Aachenovog golmana Davida Hohsa.

Nakon toga se igra domaćih potpuno raspala, Bayern je prolazio kroz njihovu odbranu kako god je htio, što je iskoristio za još dva pogotka. Najprije je Müller još jednom bio strijelac nakon dodavanja Gomeza, da bi priču zaključio Arjen Robben poslije dodavanja Bastiana Schweinsteigera.

Spomenimo i da je uoči utakmice trener Bayerna Louis van Gaal objavio kako će novi kapiten, nakon odlaska Marka van Bommela u Milan, biti Philipp Lahm.

Bayern će u polufinalu igrati protiv Energie Cottbusa, koji je ranije izbacio Hoffenheim, dok drugi par čine Duisburg i Schalke.

DFB-Kup, četvrtfinale:

Aachen – Bayern 0-4 (Gomez 26 Duisburg – Kaiserslautern 2-0 (Bajić 36, Šukalo 58) Energie Cottbus – Hoffenheim 1-0 (Shao 84)