DFB-Pokal
0

Drugoligaši izbacili Kaiserslautern i Hoffenheim

Totalsport
Foto: Arhiv/AP
Foto: Arhiv/AP
Drugoligaši Duisburg i Energie Cottbus plasirali su se u polufinale Njemačkog kupa. Oba su kluba pritom u četvrtfinalu izbacila prvoligaše, Duisburg je bio bolji od Kaiserslauterna (2-0), a Cottbus od Hoffenheima (1-0).

Duisburg je na svome terenu poveo u 36. minuti pogotkom bh. stopera Branimira Bajića. Vodstvo ekipe koju vodi Karlovčanin Milan Šašić je u 58. minuti povećao Slovenac Goran Šukalo koji je nakon ubacivanja Benjamina Kerna pobjegao hrvatskom internacionalcu Srđanu Lakiću i glavom zabio za, pokazalo se, konačnih 2-0.

Svih je 90 minuta za Duisburg odradio Ivica Banović, baš kao i na drugoj strani Srđan Lakić i Ivo Iličević koji je u završnici, u kratkom periodu, skupio tri prilike.

Pobjednički pogodak za domaći Cottbus protiv Hoffenheima u 84. je minuti postigao Kinez Jiayi Shao nakon ubacivanja Julesa Reimerinka. U 88. minuti u igru je ušao naš reprezentativac Sejad Salihović. Za Hoffenheim je debitirao Holanđanin Ryan Babel, netom pristigao iz Liverpoola, no nije uspio pomoći novim saigračima.

DFB-Pokal, četvrtfinale:

Duisburg – Kaiserslautern 2-0 (Bajić 36, Šukalo 58) Energie Cottbus – Hoffenheim 1-0 (Shao 84)

Kasnije:

Aachen – Bayern