Nogomet
11

Raul: Jako mi je drago zbog Reala, posebno zbog Ikera

Totalsport
Raul Gonzalez Blanco (Foto: EPA)
Raul Gonzalez Blanco (Foto: EPA)
Legendarni bivši kapiten madridskog Reala Raul Gonzalez Blanco bio je jedan od prvih koji je čestitao igračima "los blancosa" na osvajanju jubilarnog desetog naslova u Ligi prvaka.

Raul je s Realom osvojio tri naslova u Ligi prvaka, a sinoć se pojavio na lisabonskom Estadio da Luzu, gdje je prisustvovao dramatičnom povratku i na kraju pobjedi Kraljevskog kluba.

"Jako sam sretan zbog osvajanja desetog, historijskog naslova prvaka Evrope. Uspjeli su izjednačiti praktički iz posljednjeg napada, ali izgledalo je i ranije da mogu postići pogodak. Ja sam imao priliku igrati u tri finala i tri puta pobijediti. To mi je probudilo brojne uspomene. Sretan sam zbog svih, trenera, igrača i cijelog Real Madrida", rekao je Raul.

Na kraju je ipak Raul naglasio zbog koga mu je posebno drago da je Real osvojio naslov. A to je njegov bivši saigrač Iker Casillas koji je krivac za Realov primljeni pogodak.

"Iker je igrao sjajno u Ligi prvaka i iza njega je sjajna sezona. Nije imao sreće kod gola i to ništa ne znači. Jako sam sretan zbog svih, a posebno zbog njega što je podigao pobjednički pehar."