Nevjerovatna izjava
27

Ramos rizikuje dodatni meč suspenzije nakon priznanja da je namjerno "požutio"

Piše: N. K.
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Sergio Ramos je riskirao dodatnu utakmicu suspenzije nakon nevjerovatnog priznanja da je namjerno dobio žuti karton tokom sinoćnje pobjede Real Madrida nad Ajaxom.

Realov kapiten je nepotrebno žestoko startovao nad danskim napadačem Kasperom Dolbergom. Bio je bijesan na Dolberga, ali je ljutnja brzo prošla nakon što mu je pokazan karton.

Inače, ovo je Ramosu bio treći žuti karton ove sezone u Ligi prvaka, što automatski znači jednu utakmicu suspenzije u revanšu osmine finala te je trebao biti na raspolaganju treneru u četvrtfinalu.

Gledatelji koji su gledali meč vjeruju kako je to Ramos upravo i tražio, budući da su napravili dobar rezultat u gostima, a štoper Kraljeva je to nakon meča i potvrdio.

"Ne želim potcjenjivati protivnika, ali ponekad morate tako odlučiti i to je ono što sam ja odlučio", rekao je u intervjuu nakon meča za El Chiringuito TV na pitanje o dobijenom žutom kartonu.

Novinari u studiju su odmah primijetili Ramosov odgovor i prokomentarisali da je štoper namjerno tražio javnu opomenu.

"Vrlo je očito da je tražio da ga kazni. Znao je da prekršaj nije dovoljno žestok za isključenje, on je samo dobio ono što je želio", poručili su iz studija.