Nogomet
37

Ramos: Izgovori su za gubitnike, ova generacija i dalje zaslužuje poštovanje

Totalsport
Jedan od najpouzdanijih španskih nogometaša koji je debelo zakazao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Sergio Ramos, nije tražio izgovor za rano ispadanje aktualnih prvaka.

Čile je u srijedu s 2-0 pobijedio Špance, te ih poslao kući i prije posljednjeg kola. Španija, aktualni svjetski i dvostruki evropski prvak, nakon dva kola u grupi B nema nijedan bod na svojem kontu i gol-razliku 1-7.

"Sada se više nego ikada moramo ujediniti, i moramo biti zajedno kao što smo to bili posljednjih šest godina. Danas nije dan kada ćete nam suditi i donositi zaključke. Pred reprezentacijom je svjetla budućnost, a ova je generacija ostvarila rezultate koje niko do sada nije", rekao je Ramos, pa nastavio:

"Lako je tražiti neke izgovore za ovakav rezultat, ali izgovori su za gubitnike! Ovo su bila dva dana u kojima nas sreća nije mazila kao na prijašnjim velikim takmičenjima i to je to. Izvinjavamo se svim Špancima, ponajviše onima koji su u vrijeme krize došli u Brazil kako bi nas bodrili. No nogomet je igra koja vam ponekad ne pruži ono što od nje očekujete", kazao je Ramos dodavši da je svaki igrač dao svoj maksimum.

"Moja glava ostaje uzdignuta i ponosan sam što sam živio i igrao u ovoj sjajnoj španskoj eri. Molim vas nastavite vjerovati u nas, jer je ova ekipa zaslužila toliki respekt nakon svih ovih trofejnih godina".