Kapiten Reala otvoreno
13

Ramos: Bez Mourinha smo osvojili sve, zašto i dalje pričate o njemu?

Klix.ba
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho je jedan od glavnih kandidata za Solarijevog nasljednika na klupi Real Madrida, no ta se ideja ne sviđa svima u redovima aktuelnog evropskog prvaka.

Mourinho, kojeg predsjednik Florentino Perez želi vratiti na "Santiago Bernabeu", je tokom tri godine u Madridu stvorio i neke neprijatelje, a jedan od onih sa kojim se nije baš najbolje slagao je i kapiten Sergio Ramos.

Ramos je na konferenciji za medije prije finala Svjetskog klupskog prvenstva protiv Al Aina koje se igra sutra u 17:30 sati istakao kako nije u redu pričati o Mourinhovom povratku.

"Iako sam kapiten, nemam pravo glasa kada je u pitanju izbor trenera. Mourinha nema pet godina i još uvijek pričate o njemu. A, bez njega smo osvojili sve što se moglo osvojiti. Solari je naš trener i poštujte to", poručio je okupljenim novinarima kapiten Reala.

Ramos je već ranije istakao nezadovoljstvo Mourinhovim metodama rada, a također nije želi oda Antonio Conte naslijedi Julena Lopeteguija.

"U životu se poštovanje e može nametati, ono se mora zaslužiti. Naravno, mi kao igrači nemamo pravo odbijati trenerove želje. Vodili su nas treneri koji imaju različite filozofije i ja im nikada nisam proturiječio", dodao je Ramos.