Brzo se vraća poslu
9

Mijatović potvrdio da bi Mourinho mogao preuzeti Real Madrid: Perez ga uvijek zove

Klix.ba
Mijatović i Mourinho (Foto: AFP)
Mijatović i Mourinho (Foto: AFP)
Legenda Real Madrida Predrag Mijatović otkrio je da bi se portugalski stručnjak Jose Mourinho mogao vratiti u Kraljevski klub te da predsjednik Florentino Perez izuzetno cijeni lik i djelo sada već bivšeg trenera Manchester Uniteda.

Mourinho je u utorak dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda nakon što su Crveni đavoli porazom od Liverpoola izgubili svaku šansu da se vrate u borbu za titulu prvaka, a u trenutnoj situaciji postavlja se pitanje da li će uopšte izboriti Ligu prvaka.

Umjesto Portugalca na klupu Manchester Uniteda stigao je Ole Gunnar Solskjaer, a već sada se sve više i više priča o novom angažmanu Mourinha. Ono što je sigurno, "Posebni" je napustio Englesku i teško će se opet odlučiti za rad na Otoku, barem u skorije vrijeme, a mnogi svjetski mediji otkrivaju da bi sljedeći klub trebao biti Inter ili Real Madrid.

Da ima istine u njegovom eventualnom odlasku u Real Madrid, potvrdio je i Predrag Mijatović, bivši sportski direktor aktuelnog prvaka Evrope, koji je rekao da predsjednik Florentino Perez ima izuzetno visoko mišljenje o Mourinhou.

"Ne bih mogao kroz procente kazati koliko Mourinho ima šanse da preuzme Real Madrid, ali za takvo nešto postoji mogućnost. Mogu reći čak i velika mogućnost. Ako se pitate zbog čega to kažem, to je zato što predsjednik Perez voli Mourinha i mislim da ga je kontaktirao svaki put kada je dolazilo do smjene trenera", kazao je Mijatović.

Real Madrid je nakon odlaska Zinedinea Zidanea imenovao Julena Lopeteguija za novog trenera, ali nakon katastrofalnih rezultata Perez je uručio otkaz bivšem selektoru reprezentacije Španije, a na njegovo mjesto stigao je bivši igrač ovog kluba Santiago Solari.