Nogomet
47

Rakitićev poklon Radniku: Počeli radovi na postavljanju novog semafora

Piše: O. T.
Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine saopćio je su počeli radovi na postavljanju novog semafora koji je klubu poklonio Ivan Rakitić, jedan od najboljih veznjaka svijeta, reprezentativac Hrvatske i fudbaler Barcelone.

"Odmah poslije utakmice sa Širokim Brijegom otpočeti su pripremni radovi koji prethode instaliranju semafora. Semafor se nalazi na putu ka Bijeljini, a sredstva za kupovinu semafora su poklon Ivana Rakitića za Bijeljinu, Radnik i svog prijatelja Mladena Krstajića, predsjednika kluba", javili su iz kluba.

Semafor će biti postavljen iza gola okrenutog ka sjeveru, a proteklog četvrtka su započeti radovi na postavljanju noseće konstrukcije. Pripremne građevinske radove izvodi Buk Promet, čiji je direktor Jovan Gajić ujedno i član Upravnog odbora kluba iz Bijeljine.

Podsjetimo, sve je počelo kada je Radnik u 19. kolu BHT Premijer lige na svom terenu savladao Mladost iz Doboja kod Kaknja rezultatom 3:0 i nastavio nizati odlične rezultate u ovoj sezoni. Međutim, ono što je privuklo pažnju bio je i semafor na stadionu koji dolikuje klubovima iz kantonalnih liga.

Nakon toga, vijest o "improviziranom" semaforu obišla je region, a onda je "kao grom iz vedra neba" stigla informacija da će Ivan Rakitić donirati 25 hiljada eura za kupovinu novog semafora za stadion u Bijeljini.