Nogomet
473

Velika gesta sjajnog fudbalera: Rakitić donira semafor na stadionu Radnika iz Bijeljine

Piše: O. T.
Nakon što je slika semafora sa stadiona u Bijeljini obišla bh. javnost, ali i regiju, Fudbalski klub Radnik je objavio jednu sjajnu vijest, a to je da će jedan od najboljih veznjaka svijeta reprezentativac Hrvatske i veznjak Barcelone Ivan Rakitić donirati novi semafor.

Podsjetimo, Radnik je u 19. kolu BHT Premijer lige na svom terenu savladao Mladost iz Doboja kod Kaknja rezultatom 3:0 i nastavio nizati odlične rezultate u ovoj sezoni. Međutim, ono što je privuklo pažnju bio je i semafor na stadionu koji dolikuje klubovima iz kantonalnih liga.

Za naš portal potvrđeno je da su u klubu postigli načelni dogovor sa Ivanom Rakitićem koji će donirati novi semafor, ali više detalja bit će poznato tokom sedmice. Iz kluba su javili da su već postigli sponzorski dogovor sa Banjalučkom pivarom i na dresovima kluba je već reklama Nektara, glavnog brenda ove firme.

SJAJNE VESTI ZA BIJELJINUGradski stadion u Bijeljini će uskoro dobiti novi semafor, koji ispunjava sve evropske...

Posted by FK Radnik Bijeljina on Monday, March 7, 2016

Radnik je jedna od najpozitivnijih priča bh. sporta. Klub se prošle sezone borio za opstanak u društvu najboljih bh. klubova, a ove sezone se bori za ulazak u Evropu i trenutno je četvrti na tabeli BHT Premijer lige sa 38 bodova, šest bodova manje od lidera Slobode. Osoba koja je najviše doprinijela usponu kluba je bivši reprezentativac Srbije i defanzivac Schalkea Mladen Krstajić koji je u januaru prošle godine izabran za predsjednika kluba iz Bijeljine.