Nogomet
0

Raiola: Balotelli je žrtveno janje

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: EPA)
Mario Balotelli (Foto: EPA)
Menadžer kontroverznog talijanskog nogometaša Marija Balotellija, Mino Raiola, još je jednom prozvao medije i ljude u talijanskom savezu koji od njegovog pulena rade žrtveno janje i time sakrivaju prave probleme reprezentacije.

Raiola je bio gost intervjua za Rai Sport, u kojem je bio brutalno iskren kada je njegov klijent u pitanju.

"Osvajanje Svjetskog prvenstva 2006. godine samo je sakrilo prave probleme talijanskog nogometa. Ista se stvar događa i danas, ali samo što je ovoga puta Balotelli meta. On je glavni krivac za sve, samo se o njemu govori i time se prikrivaju pravi problemi", rekao je Raiola, pa nastavio:

"Jako me iritira što se sva krivica svaljuje na leđa 23-godišnjaka. Mislim da se to ne bi dogodilo nigdje drugo u svijetu. Ja sam osobno pogriješio kada sam iz Engleske vratio Marija u Italiju (Milan)", priznaje talijanski menadžer, koji je također negirao rascjep u reprezentaciji.

"Nema raskola. Ekipa koja je igrala u Brazilu nije bila ni blizu potrebne fizičke spreme za veliki rezultat. Jeste li gledali Holanđane danas protiv Meksika? Borili su se do zadnjeg trenutka u uvjetima koji nikako nisu nogometni i na kraju su uspjeli proći dalje. Italija nije bila toliko ujedinjena, a ni gladna pobjede. Razgovarao sam s nekolicinom igrača tokom Svjetskog prvenstva i nijedan od njih mi nije spominjao podjelu u svlačionici. Buffon (Gianluigi) i De Rossi (Daniele) nisu kritikovali Marija kao što su to mediji prenijeli, ali ostatak države je svalio krivicu na njega", rekao je Raiola, koji je potom pozvao na promjene u Italijanskom savezu.

"FIGC (Talijanski nogometni savez) treba promjene! Trebaju se maknuti oni koji se nisu usudili braniti svoje igrače, koji se bore za reprezentaciju još od 2006. godine kada je započeo "projekt"! Trebali bi se ugledati na Španiju, Holandiju ili Urugvaj, koji je u potpunosti stao iza Luisa Suareza. Kada je selektor u pitanju, volio bih nekoga ko će imati jasne ideje i stajati čvrsto iza njih. Cesare Prandelli to nije imao", zaključio je talijanski menadžer.