Stižu Zvezda, Dinamo, Olimpija...
0

Radović: Pokušat ćemo dovesti AC Milan na turnir

Piše: Edin Isanović
Drugi međunarodni fudbalski turnir (za uzrast do 17 godina) pod nazivom "Igraj fudbal, živi život" održat će se od 27. do 30. juna 2013. godine na Bjelašnici. Organizatori su Udruženja za podsticaj kulture i sporta "Profesional" iz Sarajeva i ZOI ’84.

Pored domaćih ekipa Željezničara i Sarajeva svoje učešće već su potvrdili: Crvena zvezda, Dinamo,Olimpija i Budućnost (Podgorica).

Organizatori naglašavaju kako pregovaraju sa Salzburgom i češkim Teplicama.

"Kontaktirali smo putem Intesa Sanpaolo banke i ekipu AC Milana tako da ćemo sigurno pored klubova iz regiona dovesti dva ili tri renomirana evropska tima. Organizacijom ovog turnira imamo za cilj da omogućimo mladim fudbalerima da igraju zajedno sa svojim vršnjacima iz regiona i Evrope. Osim toga, želimo i da fudbalskim skautima omogućimo da na turniru vide potencijal pojedinih igrača", kaže za Klix.ba Dejan Radović član Udruženja za poticaj kulture i sporta "Profesional".

Inače, predviđeno je da se igraju četiri utakmice dnevno. Svaka ekipa imat će po jedan okršaj. Poslije završene grupne faze pobjednici grupa igraju finale, a drugoplasirani se bore za treće mjesto.