Nogomet
110

Radovac: Živim za dan kada će Sarajevo osvojiti titulu prvaka BiH

Piše: E. S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo će u okviru 29. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati u Vitezu.

Trener prvog tima Dženan Uščuplić je rekao da je utakmica u Vitezu jedna od odlučujućih u borbi za titulu prvaka, ali i za opstanak.

"Od utakmice sa Olimpicom nam je svaka utakmica bila kvalifikaciona, tako da nam je i ova utakmica itekako važna", kazao je Uščuplić. Dodao je da bi mirna glava i taktičke zamislimogle presuditi u meču protiv Viteza.

Prvotimac Bordo kluba Samir Radovac je izrazio žaljenje što je propustio utakmicu protiv Željezničara. Kazao je da će im podrška navijača mnogo značiti te da im navijači daju snagu i izrazio je nadu da će zajedno slaviti.

"Imali smo dosta kikseva, ali vjerujem da možemo osvojiti titulu. To bi nam mnogo značilo i živim za taj dan. Respektujemo Vitez, ali moramo pobijediti", rekao je Radovac.

Uščuplić je dodao da vjeruje da će svaka karta za utakmicu biti prodana i da će navijači bodriti ekipu u Vitezu na putu ka tituli i kraju prvenstva. U ekipi Sarajeva Purić, Duljević, Berberović i Alispahić neće igrati zbog povreda.

Utakmkica se igra u subotu, 23. maja, sa početkom u 17 sati na stadionu u Vitezu. Kompletna tribina "Sjever" stadiona, čiji kapacitet iznosi 1.500 sjedećih mjesta, će biti rezervisana za navijače Bordo tima. Ulaznice za utakmicu moći će se kupiti u petak, 22. maja, i na sami dan utakmice, u subotu, 23. maja, u oba Bordo fan shopa (Maršala Tita 38/b i Bezistan), po cijeni od 5 KM.